Asayiş
  • 6.12.2017 18:27

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açıldı

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlattı.

Amerika'da Reza Zarrab'ın ifadeleriyle Türkiye'ye yönelik düzenlenen operasyon davasına sahte belge taşıyan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında açılan soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

KUMPASTAN ÖNCE BULUŞTULAR

CHP'li Erdemir'in mal varlığına el koyan mahkeme, 17/25 Aralık kumpasından 13 gün önce çekilen fotoğrafı da dosyaya ekledi.

KILIÇDAROĞLU İLE AYNI KAREDELER

4 Aralık 2013 yılında çekilen fotoğrafta; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer alıyor.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki fotoğrafı mahkeme dosyasında

FETÖ-CHP YAN YANA

FETÖ'ye yakın Türki-Amerikan Birliği temsilcileriyle bir araya gelinen toplantıdan sonra çekilen fotoğrafta; CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak ve Engin Altay da yer alıyor.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN KARDEŞİ...

Fotoğrafta dikkat çeken diğer bir isim ise Kemal Öksüz..

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde aktif bir şekilde yer alan firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Kemal Öksüz de Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alıyor.

 

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki fotoğrafı mahkeme dosyasında

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki fotoğrafı mahkeme dosyasında

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki fotoğrafı mahkeme dosyasında


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü partisinin Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'ndaki sözleriyle, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin arkasında olduğu iddia edilen Gülen yapılanması ile örtüştüğü ifade edilmişti. Aydın'ın suç duyurusunda ayrıca "bu doğrultudaki söylem ve politikanın örgüt [Gülen yapılanması] tarafından adı geçen siyasi partiye [CHP] empoze edildiği hususunda toplumda yaygın bir kanaat oluşmuştur" denilmişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu, "2017'de milleti tepeden gören, ağzına gelen her şeyi söyleyen, servet içinde yüzen ve servetinin hesabını milletin önüne koymayan bir Recep Tayyip Erdoğan var… Şunu da düşünsün Erdoğan, yahu bu ülkede huzur bırakmadın. Konuşuyorsun 80 milyon geriliyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler ve konuşması içindeki diğer ifadeler Erdoğan'ın avukatı tarafından suç unsuru teşkil ettikleri gerekçesiyle duyuru dilekçesine eklenmişti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınları, haklarında yurtdışına para transfer ettikleri iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan Aralık ayı başında 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istemişti.

 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2017 17:06

İLGİLİ HABERLER