Gündem
  • 12.1.2021 16:42

Kılıçdaroğlu resmen saçmaladı!.. Seçimle Cumhurbaşkanı olunmaz

Başkan Erdoğan hakkında “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, o sözlerini savunduğu yeni konuşmasında millet iradesini ve sandığın meşruiyetini sorgulayarak yeni bir skandala imza attı. Kılıçdaroğlu, "Seçim, kişiyi cumhurbaşkanı yapmaz. Bu gerçeğin bilinmesi lazım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben kullandığı “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini savunmayı sürdürdü. Yeni bir skandala imza atan Kılıçdaroğlu, bu kez ise millet iradesinin ve sandığın meşruiyetini sorguladı.

Parti meclisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, 26 milyondan fazla vatandaştan aldığı yüzde 52,6’lık oyla seçilen Başkan Erdoğan için, “Seçim, kişiyi cumhurbaşkanı yapmaz. Bu gerçeğin bilinmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

"Bana çık de ki 'Şu fabrikayı kurdum', 'Bitlis'te şu fabrikayı kurdum, Van'da şu fabrikayı kurdum, Kars'ta şu fabrikayı kurdum, Kırşehir'de veya Çankırı'da şu fabrikayı kurdum; şu kadar işçi çalışıyor.' Tek fabrika bile kurmadın, tek bir fabrika."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.

Sözlerinin devamında millî iradeye duyduğu saygıdan bahseden Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi Türkiye’ye biz getirdik.” dedi.

Haberin Özeti

Başkan Erdoğan hakkında “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, o sözlerini savunduğu yeni konuşmasında millet iradesini ve sandığın meşruiyetini sorgulayarak yeni bir skandala imza attı.
• "Seçim, kişiyi cumhurbaşkanı yapmaz. Bu gerçeğin bilinmesi lazım."

Güncellenme Tarihi : 12.1.2021 17:00

İLGİLİ HABERLER