Gündem
  • 20.1.2020 18:44

Kılıçldaroğlu'nun "demokrasi örneğinde" Kadınların yarısı tacize uğruyor

KAYNAK : YENİ AKİT

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye ayar vermeye çalışırken demokrasiye örnek gösterdiği Hollanda'da kadınların yarısı tacize uğruyormuş. Hollanda'da ayrıca ilk ve orta öğretimde cinsel eğitim, cinsel çeşitlilik (!), cinsel direnç konularının cinsellik ve ilişki temel konuları çerçevesinde ders olarak okutulduğu belirtildi.

Kadınlara şiddetin önlenmesi alanında çalışmalar yapan Avrupa Konseyi bünyesindeki Grevio adlı kuruluşun Hollanda raporuna göre, eşitliğe doğru önemli gelişmelere rağmen, kadınlara yönelik şiddet Hollanda'da etkili olmayı sürdürüyor. Kadınların yüzde 45'i, 15 yaşından itibaren en az bir kez fiziki ve/veya cinsel şiddet deneyimi yaşadıklarını bildiriyor. Sosyal alanda kadınlara karşı şiddet Hollanda'da yılda 7.5 milyar avro ekonomik üretim kaybına, hizmet kaybına ve kişisel maliyete sebep oluyor.

Kılıçdaroğlu'nun örnek gösterdiği ülkeye bak!

Raporda "Kadınlara yönelik cinsel ve cinsiyete dayalı şiddet, kadınların yaşamları boyunca eğitimden işe her yönüyle yaşadıkları yapısal eşitsizlikleri yansıtan, kadın ve erkekler arasındaki eşit olmayan güç ilişkilerine dayanmaktadır. Bu tür şiddet sadece 'kadın'ın sorunu olarak görülmemelidir. Sonuçta, faillerin çoğunluğu erkek. Onlar da çözümün bir parçası olmalılar (16 yaş ve üstü erkeklere yönelik cinsel saldırıların üçte ikisinin de erkekler tarafından işlendiği gerçeğine dikkat çekerek)" diye bir cümle yer aldı.

Okullarda sapıklık eğitimi!

Rapora göre Hollanda'da ayrıca ilk ve orta öğretimde cinsel eğitim, cinsel çeşitlilik (!), cinsel direnç konularının "cinsellik ve ilişki" temel konuları çerçevesinde ders olarak okutulduğu belirtildi. Aynı eğitimin (!) öğretmenlere yönelik pedagojik formasyon kapsamında önceki ders yılından itibaren verildiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu demokrasiye örnek göstermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu,

"Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir"

Kılıçdaroğlu, 28 Mart 2017 tarihinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı konuşmada Türk demokrasisini küçümseyerek Hollanda demokrasisini övmüş, konuşma AA bültenine şöyle yansımıştı:

"Bir sürecin içine giriyoruz. Hukukun üstünlüğü önemli. Şöyle bir bakalım, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunuyoruz. Keşke Türkiye'nin her tarafından böyle OSB'ler olabilse. Gelişmiş olabilse, ihracat yapabilse, Türkiye'nin saygınlığını arttırabilse. Saygınlığın ölçüsü demokrasi ve üretimden gelir. Demokrasiniz gelişmişse üretiyorsanız o ülke dünyanın her tarafında saygındır. Japonya niye saygındır? Bunun için... Almanya bunun için, ABD bunun için, Danimarka bunun için, Hollanda, Konya'dan küçük bunun için saygın. Demek ki demokrasinizi geliştireceksiniz, üretiminizi arttıracaksınız. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir, tarihte örneği yoktur."

Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 20.1.2020 18:13

İLGİLİ HABERLER