Dünya
  • 13.2.2020 11:34

Koronavirüs bir günde 242 kişiyi öldürdü

 Çin'deki korkutan salgın koronavirüs ile ilgili endişelendiren açıklama! İlk oldu...

Çin'de dünyaya korku salan koronavirüs ile ilgili son dakika gelişme yaşandı. Bu virüs ortaya çıktığından beri ilk kez oldu. Salgının merkez üssü Hubei eyaletinde son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı.

Son dakika: Çin'deki korkutan salgın koronavirüs ile ilgili endişelendiren açıklama! İlk oldu...

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, korkunç virüsün yayılmasından bu yana ilk kez koronavirüs salgın durumuna ilişkin açıklama yapmadı. Ölü sayısı her geçen artarak devam ediyor. Virüsün aşısı da henüz bulunmuş değil. Yapılan açıklamaya göre son 1 günde tam 242 kişi hayatını kaybetti. Covid-19 (koronavirüs) (2019-nCoV) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1369'a, vaka sayısı ise 60 bin 331'e yükseldi. Hastalık sonrası tedavi edilen sayısı ise 6 bin 60 olarak açıklandı.

Eyaletteki toplam vaka sayısı da 48 bin 206 olarak belirtilirken, vaka sayısının hızla artmasının nedeninin Kovid-19'u teşhiste kullanılan yöntemlerin değişmesi olarak açıklandı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan ise salgının yayılmasından bu yana ilk kez ülke geneli koronavirüs salgın durumuna ilişkin açıklama yapılmadı.
 Ancak, Çin'de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan "Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" verilerine göre ülke genelindeki can kaybı 1368'e, toplam vaka sayısı ise 59 bin 883'e yükseldi.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) Hubei Parti Sekreteri Jiang Chaoliang, salgının ortaya çıkmasından bu yana eyalette yaşanan "zayıf yönetim" nedeniyle görevinden alındı.

Ayrıca Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun çeşitli birimlerinden 2 bin 600 askeri sağlık personelinin Wuhan'a gönderildiği aktarıldı. Söz konusu sağlık personelleriyle birlikte Wuhan'a Kovid-19'un ortaya çıkışından bu yana yapılan askeri sağlık personeli takviyesi 4 bini geçti.

Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Wuhan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti.

Güncellenme Tarihi : 13.2.2020 11:38

İLGİLİ HABERLER