Sağlık
  • 5.3.2021 14:00

Koronavirüs kalp kasını eritiyor

Corona virüsü kalp kası hücrelerini enfekte edip, öldürüyor! Bilim insanları yeni araştırma sonuçlarını paylaştı

Daha önce yapılan çalışmalarda corona virüsüne yakalanıp, iyileşen kişilerin bazılarında belli bir süre sonra kalp problemleri çıkabileceği raporlanmıştı. Bilim insanları bu durumun doğrudan virüsten mi yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını araştırıyorlardı. Sonunda bu sorunun cevabını buldular.

Corona virüsün veya diğer adıyla Covid-19'un solunum yolu hastalığı olduğu düşünülen günler geride kaldı. Yapılan çalışmalar sonucunda corona virüsün vücutta birçok organı ve kalbi etkilediği ortaya çıktı. Times Now News sitesinin paylaştığı habere göre yeni tip corona virüsü, kalp kası hücrelerini sadece enfekte etmekle kalmıyor. Virüs aynı zamanda kalp kası hücrelerini öldürme derecesinde zarar verme yeteneğine de sahip.

Salgının başından beridir Covid-19, kalp ritmi bozuklukları dahil olmak üzere kalp problemleriyle ilişkilendirildi. Ancak bu sorunların virüsten mi yoksa vücudun başka bir yerindeki enfeksiyona karşı oluşan tepkiden mi kaynaklandığı cevabı açık bir soru oldu. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda bir çalışmaya imza attı. Sonuçlar geçtiğimiz günlerde paylaşıldı.

Çalışmanın kıdemli yazarı Kory J. Lavine yaptığı açıklamada, "Pandeminin başlarında, corona virüsün sağlıklı insanlarda kalp yetmezliği veya kalp hasarlarına neden olabileceğine dair kanıtlarımız vardı. Bu da kardiyologlar için endişe verici bir durumdu.

Covid-19'a yakalanıp, iyileşen sporcuların bazılarında kalp sorunları olduğu ortaya çıktı. Bunun virüsün doğrudan kalbi etkilemesinden mi yoksa akciğer enfeksiyonundan mı olduğu tartışıldı.

Yaptığımız çalışma corona virüsün kalbi, özellikle de kalp kası hücrelerini enfekte ettiğini gösteriyor" dedi.



 

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2021 14:03

İLGİLİ HABERLER