Sağlık
  • 19.1.2021 12:01

Koronavirüsün en net ve gerçek görüntüsü ilk kez çekildi

Koronavirüsün en net görüntüsü! Aylarca üzerine çalışıldı

Koronavirüsün en net görüntüsü Avusturya'da Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca yapılan çalışma sonrası yayınlandı.

Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en net görüntüsü ortaya çıkarıldı. Çalışmalar aylarca sürerken olan koronavirüsünün ilk kez fotoğrafı çekildi.

2 aya yakın süren çalışma sonrası ortaya çıkan fotoğafın gerçek bir kare olduğunu ifade edilirken daha önce ortaya çıkan görüntülerin hep gözlemlerin ışığı altında bilgisayarda oluşturulduğu söylendi.

3D SİSEMİYLE ÇEKİLDİ

Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi tarafından çekilen fotoğrafın çok farklı bir teknik olan Cryo-EM Tomografi ve 3D sistemiyle çekildiği açıklandı.

Ortaya çıkan fotoğrafta koronavirüsün bir bölümü kirli mavi, bir bölümü pembe çıkıntılı yüzeyleriyle tüm gerçek şekli ortaya çıkarıldı. Yeni teknoloji ile fotoğraflanan, tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılan virüs artık biyolojik mikroskoplarla daha detaylı olarak incelenebilecek.

 


 

Güncellenme Tarihi : 19.1.2021 12:05

İLGİLİ HABERLER