Dünya
  • 18.2.2020 11:00

Koronavirüsün kilit ismi Dr. Liu Zhimming virüs kurbanı oldu

Coronavirüsü yüzünü doktorlara döndü! Kilit isim de öldü

Çin geçtiğimiz hafta ölümcül coronavirüsünün yüzlerce sağlık görevlisine bulaştığı ve 6'sının yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Bu sabah gelen son dakika haberi ise Çinlileri yasa boğdu...

VİRÜSLE MÜCADELEDE KİLİT İSİMDİ

Çin bu sabah gelen son dakika haberiyle yıkıldı. Ölümcül coronavirüsü ile mücadelede kilit isim olan ve üst düzey bir çaba gösteren Wuhan hastanesi başhekimi Dr. Liu Zhimming de virüse bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitirdi.

KARANTİNADA EN ÖNEMLİ GÖREV ONDAYDI

KARANTİNADA EN ÖNEMLİ GÖREV ONDAYDI

Dr. Liu Zhimming virüsün doğduğu yer olan Wuhan'daki Wuchang hastanesinde başhekimlik görevini yürütüyordu.

Dr. Liu Zhimming'in başhekimi olduğu hastane, virüsün merkez üssü Wuhan'da karantina alanında en önemli görevi üstlenmiş durumdaydı.

Zhimming'in kaybı Çin halkını derinden sarstı ve virüsün ne denli tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

KORKULAN OLDU, VİRÜS YÜZÜNÜ DOKTORLARA ÇEVİRDİ

KORKULAN OLDU, VİRÜS YÜZÜNÜ DOKTORLARA ÇEVİRDİ

Ayrıca, Hubei eyaletindeki Ezhou şehri Çin tıbbı hastanesinin eski müdürü Xu Depu'nun da geçen hafta pPerşembe günü virüsten öldüğü teyit edilmişti.

Virüse bağlı semptomlar nedeniyle, dün yaşanan 93 ölümün ardından toplam ölü sayısı bin 868'e yükseldi. Virüs dünya genelinde 72 bin 436 kişiye bulaşmış durumda...

HİKAYESİ DÜNYAYI YASA BOĞDU

HİKAYESİ DÜNYAYI YASA BOĞDU

Hastalığın simge isimlerinden doktor Li Wenliang'in ölümü Çin'de vatandaşları yasa boğdu. Coronavirüsü salgın haline gelmeden hastalarında görerek durumu keşfeden doktor Li Wenliang ülkesinde kahraman ilan edilmiş fakat sonrasında onun da Corona Virüsüne yakalanmış olması derin üzüntü yaşatmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2020 11:07

İLGİLİ HABERLER