Dünya
  • 13.6.2019 23:37

Kral Salman'ın kızı hakkında tutuklama kararı çıkartıldı

Fransa'dan Kral Selman'ın kızına tutuklama emri

Fransa'da Paris’teki apartmanında bir işçiyi dövdürme emri verdiği öne sürülen Suudi Arabistan'ın Kralı Selman bin Abdülaziz'in kızı hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Fransa'da Paris’teki apartmanında bir işçiyi dövdürme emri verdiği öne sürülen Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kız kardeşi hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Prenses Hassa bint Selman için çıkarılan tutuklama emri, prensesin Eylül 2016’da Paris’teki lüks dairesinde saldırı iddialarının ardından çıkarıldı. Dairede çalışmak için tutulan işçi, tadilat yapılacak odanın fotoğrafını çektiğini, bu durum karşısında Prenses Selman'ın öfkelendiğini söyledi.Ä°lgili resim

Prenses Selman, sosyal medyada kullanılması için fotoğrafları satacağı yönünde ithamda bulunduğu işçiyi özel korumasına dövdürmekle suçlanıyor.

Söz konusu işçi, ellerinin arkadan bağlandığını ve yüzünden darbe aldıktan sonra prensesin ayaklarını öpmeye zorlandığını ileri sürdü. 2016’da yaşanan olayın ardından Fransız AFP haber ajansı, söz konusu işçinin 8 günlük iş göremez raporu aldığını duyurmuştu. Özel koruma ise Ekim 2016’da silah kullanarak şiddet uygulama, hırsızlık ve ölüm tehdidinde bulunmadan suçlu bulunmuştu.

king salman daughter france ile ilgili görsel sonucu

Diğer yandan söz konusu tutuklama emrinin, Prens Muhammed bin Selman ile iyi ilişkiler kurmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 'işini zorlaştıracağı' yorumları yapılıyor. Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçılarından Suudi Arabistan ile ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen Macron, Kasım 2018’de Prens Selman’ı Riyad’da ziyaret etmişti.

Güncellenme Tarihi : 13.6.2019 23:41

İLGİLİ HABERLER