Gündem
  • 19.7.2005 02:50

KÜRTÇE DİL KURSU TALEP AZLIĞI NEDENİYLE KAPANDI...

Geçen 16 aylık sürede 4 dönem halinde yapılan kursa yaklaşık 500 kişi katılarak sertifika aldı.

Batman’da geçen yıl 30 bin kişinin katıldığı miting gibi bir törenle açılan ve kamuoyunda bir süre tartışma yaratan Özel Kürtçe Dil Kursu, talep azlığı ve maddi sıkıntı nedeniyle kapandı.

1 Nisan 2004’te açılan 480 öğrenci kapasiteli Kürtçe kursu, geçen süre içinde beklenen ilgiyi görmedi. 4’er aylık dönemler halinde sürdürülen kursa katılım az olunca, kurum maddi sıkıntı içine girdi. Kursun tabelaları önceki gece sesizce indirilerek kapısına kilit vuruldu. Kursa 4 dönem içinde yaklaşık 500 kişi katılarak sertifika alırken, kursun yöneticileri, kapanma kararı ile ilgili açıklama yapmadı.

YARDIM İSTEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘kapıları 5 santim dar olduğu ve yangın merdiveni bulunmadığı’ gerekçesiyle açılması tartışma yaratan kurs, belirtilen eksikliklerin tamamlanmasından sonra 1 Nisan 2004’te 30 bin kişinin katıldığı görkemli bir törenle açılmıştı.

İKİ KURS AÇIK

Diyarbakır’da 14 Eylül 2004’te açılan ve şimdiye kadar 669 kişinin kayıt yaptırdığı kurs yaz nedeniyle eğitime 1 Eylül’e kadar verdi. Kurs Müdürü Süleyman Yılmaz, Maddi sıkıntılarının olmadığını belirterek, ‘Kursun kapatılması söz konusu olamaz’ dedi.

VAN KARARSIZ

Van’da geçen yıl açılan kurs ise 102 öğrencisine sınav yaparak tatile girdi. Kursun kurucusu Hasan Güven, kursun yeniden faaliyete girmesi konusunda henüz bir karar vermediklerini belirterek, ‘Yapacağımız toplantıda kursun yeniden açılması ya da kapatılması konusunda karar alacağız’ diye konuştu.

‘Uyum’la açılmıştı

AB uyum yasaları kapsamında özel öğretim kurumlarında Kürtçe kurslarının açılmasına olanak sağlayan yasanın çıkmasının ardından harekete geçen Batmanlı Aydın Üneşi, 1 Nisan 2004’te AKP’li vekillerin katıldığı törende Kürtçe kursun açılışını yapmıştı. 

:Arif Arslan - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:37

İLGİLİ HABERLER