Dünya
  • 19.1.2020 22:49

Libyalı taraflardan oluşan askeri komite Cenevre'de toplanacak

Berlin'deki Libya Konferansı sonrası açıklama yapan BM Genel Sekreteri Guterres, toplantıya katılan tüm tarafların ateşkesi destekleme taahhüdünde bulunduğu ve Libyalı taraflardan oluşan askeri komitenin Cenevre'de toplanacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres, Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen konferansın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Libya'daki taraflardan oluşan askeri komiteye ilişkin, "Önümüzdeki günlerde askeri komiteyi Cenevre'de toplayacak duruma geldik" ifadesini kullanan Guterres şunları söyledi:

"Berlin'de bugün liderlerin Libya krizinin barışçıl biçimde çözülmesi için güçlü bir mesaj verdi. Libya'da askeri çözüme yer yoktur. Tüm katılımcılar, konuya daha fazla müdahil olanlar da dahil, buna bir kaç kez dikkat çektiler. Libya'da askeri çatışma veya ülkenin iç işlerine karışmaktan kaçınılacak. Tüm aktörlere çatışmayı alevlendirecek eylemlerden uzak durmaları çağrısında bulunduk."

Güncellenme Tarihi : 19.1.2020 22:50

İLGİLİ HABERLER