Dünya
  • 21.2.2021 21:06

Libya'nın Türkiye yanlısı İçişleri Bakanı Fethi Başağa'ya silahlı saldırı

Reuters ayrıca Başağa'ya yakın bir kaynağın, saldırganların Ulusal Petrol Şirketi ve bakanlığın kolluk kuvvetleri genel merkezine yaptığı ziyaretten sonra bakanın konvoyuna yoğun bir şekilde ateş açtığını söylediğini aktardı.
Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanlığı, suikast girişiminin koşullarına ilişkin bir açıklama yayınladı ve Pazar günü öğleden sonra saat 3'te Başağa'nın silahlı bir kişinin bulunduğu Janzour'daki evine dönerken suikast girişimine maruz kaldığını söyledi. Otomatik silah kullanarak İçişleri Bakanı konvoyuna doğrudan ateş eden Toyota 27 zırhlı aracı.
Saldırganların ikisi tutuklandı ve üçüncüsü, güvenlik onlarla uğraşırken öldü.

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyu silahlı saldırıya uğradı!

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyunun başkent Trablus'ta silahlı saldırıya uğradığı, Başağa’nın sağlık durumunun iyi olduğu, olayda Başağa'nın bir korumasının yaralandığı, saldırganlardan ise birinin öldürüldüğü diğer ikisinin de yakalandığı belirtilmektedir.

Fethi Başağa ile ilgili görsel sonucu

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın bulunduğu konvoya başkent Trablus'ta silahlı saldırı düzenlendiği bakanlık tarafından da doğrulandı.

Fethi Başağa ile ilgili görsel sonucu

Libya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başağa'nın yerel saatle 15.00 (TSİ 16.00) civarında Trablus'un batısındaki Canzur bölgesinde ikamet ettiği konutuna giderken, seyir halindeki konvoyuna ağır silahlı bir pikap araçtan makineli silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

Fethi Başağa ile ilgili görsel sonucu

Başağa'nın saldırıdan "hiçbir zarar görmeden" kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Korumalarının saldırının yapıldığı araca müdahale ettiği aktarılan açıklamada, silahlı grupla çatışmaya girilmesi sonucu bir korumanın yaralandığı, saldırganlardan ise birinin öldürüldüğü diğer ikisinin de yakalandığı bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca konunun Başsavcılığa aktarıldığı ve saldırının faillerinden hesap sorulması için yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Libya basınında yer alan haberlerde, Başağa'nın bulunduğu konvoyun Trablus'un batısındaki Canzur bölgesinde silahlı saldırıya uğradığı ve Bakan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilmişti.


 

 

Güncellenme Tarihi : 21.2.2021 21:18

İLGİLİ HABERLER