Gündem
  • 13.1.2020 23:11

"Libya'ya giden Kirpi, SİHA, hibe mi edildi?" CHP'ye makbuzlu cevap

KAYNAK : YENİ AKİT

Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarı kıtaları aşarken, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türk zırhlı araçlarını tercih etmesi bazı kesimleri rahatsız ediyor. Türkiye'nin Libya'ya bedava silah verdiğine yönelik iddialar ise son çıkan belgelerle çürütüldü.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Resmi Gazete’de yayınlanan “dost veya müttefik” devletlere 20 milyon liraya kadar hibe verilmesini öngören karara ilişkin olarak “Libya’ya gönderilen İHA, SİHA, BMC Kirpi gibi araçların sevkiyatı da hibe programında yer alacak mıdır?” diye soru sormuştu.

Ünal Çeviköz'ün bu sorusuna cevap Rus haber sitesi RIAFAN'ın yayınladığı ihrac olan çok sayıda Kirpi ve Vuran marka zırhlıların ödeme dekontların da yer aldı.

Türk zırhlıları Libya halkını koruyor

Türkiye ve Libya arasında yapılan anlaşma kapsamında Libya’ya ihraç edilen bu araçlar, Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Güçleri tarafından çatışmalarda kullanılıyor.

Savunma sanayi 2019 yılında rekor kırdı

2019 yılında savunma sanayi bir önceki yıla göre, 37.7 artış ile 1 milyar 855 milyon dolara yükseldi.

En çok ihracat yapılan ülke, 595 milyon 248 bin dolar ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oldu. ABD'nin ardından Almanya 184 milyon 776 bin dolar ile ikinci sırada yer aldı. ABD ve Almanya'yı sırasıyla Umman, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hollanda, Birleşik Krallık, Hindistan, Polonya ve Fransa takip etti.

Yunus Bayar  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 13.1.2020 21:13

İLGİLİ HABERLER