Spor
  • 24.1.2020 10:24

Limit arttırımı Fenerbahçe'ye yaramadı.. Transfer yapamayacak

FENERBAHÇE'NİN HARCAMA LİMİTİ

Sarı lacivertlilerin talebi için 4 kez toplanan ve 2 kez duruşma yapan Tahkim nihayet kararını verdi: F.Bahçe’nin limitine 16 milyon lira eklendi. Ancak bu rakam da sarı lacivertlilere yetmedi. F.Bahçe 2-3 oyuncu satıp açığı kapatacak ve kasasına fazladan en az 20 milyon lira koyacak. Peki bundan sonra ne olacak? Fenerbahçe nasıl transfer yapabilecek? Cevap net: 2-3 tane futbolcu satışı yaparak eksi 19 milyon liralık açığını kapatacak ve kasasına da fazladan en az 20 milyon lira koyacak. Bu da şu aşamada pek kolay görünmüyor.

Fenerbahçe'de transfer için tek şart var

TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin harcama limitine 16 milyon TL'lik bir ekleme yaptı. Ayrıca Victor Moses’ın ayrılığı da Fenerbahçe’nin elini rahatlattı. Miha Zajc da satılırsa yeni transfer Simon Falette’in lisansı çıkıyor. Ricardo Rodriguez için ise birden fazla oyuncunun gönderilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe, harcama limitinde henüz artıya geçemedi. Ancak eksi 20 milyon TL seviyelerine geldi. Bu hesaplamaya İnter'e gönderilen ve yarım sezonluk maaşından tasarruf edilen Moses dahil değil... Moses'ın yaklaşık 1.5 milyon Euro yarım sezonluk maliyeti olduğu düşünüldüğünde sıfıra oldukça yaklaşıldı.

Falette'e lisans çıkacak mı?

Falette'in lisansının çıkarılabilmesi için harcama limitinde artıya geçilmesi gerekiyor. Oyuncunun yarım sezonluk 400 bin Euro maaşının bulunduğu ve bu nedenle Moses dışında bir isim dahi gönderilirse Falette'in lisansının çıkarılabileceği ifade edildi.

RODRIGUEZ İÇİN KRİTİK GİBİ 

PSV'nin de gündeminde olan İsviçreli sol bekin, sarı-lacivertli ekibe cuma gününe (bugün) kadar süre verdiği belirtilmişti. Fenerbahçeli yöneticilerin, prensipte anlaştıkları Ricardo Rodriguez ve menajerinin yanı sıra kulübü Milan'la iletişim halinde olduğu belirtiliyor. Ricardo Rodriguez'in rotasının birkaç gün içinde belli olması bekleniyor. (Fanatik)

Gidecekler ne durumda?

Miha Zajc konusunda Brescia ile anlaşma çok yakın. Bu yeni gelişmenin ardından Adil Rami, Alper Potuk ve Mehmet Ekici gibi isimlerin gönderilmesi yeniden gündeme gelebilir. Bu isimlerin yarım sezonluk maaşından kurtulması halinde Fenerbahçe sol bek alabilir.

Sol bek transferi olacak mı?

Yeteri kadar oyuncu gönderilirse, F.Bahçe transferinde sona yaklaştığı Milanlı Ricardo Rodriguez transferini de açıklayabilir. Bunun için 31 Ocak saat 18.00'e kadar vakti bulunuyor. Rodriguez transferi için sadece bir oyuncu göndermek yeterli olmayabilir. (Sabah)

KRUSE'YE REAL BETIS KANCASI 

Alman futbolcu Max Kruse için Real Betis iddiası ortaya atıldı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Bayer Leverkusen ve Leicester ile adı anılan Max Kruse için Real Betis de devreye girdi. 31 yaşındaki oyuncunun, Fenerbahçe yönetimine ayrılmayı düşünmediğini ilettiği öğrenildi. Kruse, "İyi bir hava yakaladık. Şampiyonluğa kenetlenmiş durumdayız. Bu havayı bozmak istemiyorum. Türkiye Ligi'nde şampiyonluk yaşamak, kariyer hedeflerimden biri" dedi. (Sabah)

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2020 10:44

İLGİLİ HABERLER