Yaşam
  • 10.12.2014 15:03

18 yaşında 60 yaşında gibi görünüyor

Yakalandığı hastalık yüzünden henüz 18 yaşında olmasına rağmen 60 yaşında bir kadın gibi görünüyor. Dünyada sadece 2 bin kişide görülen bir hastalığa yakalan Zara Hartshorn henüz 16 yaşında olmasına rağmen yaşlı bir kadın gibi görünüyor.
Zara Hartshorn otobüse bindi. İndirimli bilet istediğinde, otobüs şoförünün ses tonu aniden sertleşti. Şoför, “Böyle şey olmaz” der gibi başını iki tarafa salladıktan sonra gülmeye başladı. Belediye otobüsündeki diğer yolcular da şoföre hak verir gibi başlarını salladılar. Zara henüz 18 yaşında olduğunu ve indirimli bilet hakkı bulunduğunu söylediğinde şoförün tepkisi şöyle oldu: “Eğer sen çocuksan, ben de 21 yaşındayım. Git başkasını kandır, hanımefendi!”
Zara mahçup şekilde başını eğdi, otobüsten geri indi, etrafına bakınıp, tanıdık birisi olmaması için dua etti.
Oysa Zara Hartshorn’un gerçek yaşı 18 ama dışarıdan bakıldığında en az 60 yaşında görülüyor. İngiltere’nin Rotherham kentinde yaşayan küçük Zara’nın hastalığından dünyada sadece 2 bin kişi var. Lipodistrofi hastalığının şu anda tedavisi de bulunmuyor. Bu hastalığı yakalanan kişinin derisi hızlı bir şekilde yaşlanıyor. Lipodistrofi hastalarında cilt altındaki yağ tabakası kaybolduğunda metabolizma bozularak deri hızla yaşlanmaya başlıyor.
Yakalandığı hastalığın çaresinin olmadığını bilen Zara, insanların bazen kendisini maymun ya da büyükanne diye çağırmasından çok rahatsız olduğunu belirterek, “Bu durumlarda kapalı bir yere giderek sessizce ağlıyorum” dedi.
Kızın haberlerinin medyaya çıkmasından sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde bir klinik kendine yardımcı olma çağrısı yaptı. Burada plastik cerrahlar tarafından operasyona alınan Zara, şimdi gerçek yaşında gibi görünmesede gençleştiği için kendini çok sanslı sayıyor.
Zara şildi 18 yaşında. Erkek arkadaşı Eric ile yeni halinin keyfini sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER