Yaşam
  • 30.7.2017 15:01

Doğu Avrupa’da Gezilecek Yerler

Son yıllarda yurtdışı ülkelerine olan ilgi gözlerden kaçmayacak şekilde yoğunlaşmış durumdadır. Özellikle eskiye nazaran daha uygun koşularda seyahate ön veren ülkeler, bünyelerinde de gerek alışveriş gerekse yeme-içme gibi her konuda misafirperverliklerini gösterdiklerinden ötürü, çoğu zaman bir ülkeye seyahat eden bireyler bir sonraki yıl yeniden gitmek için heyecan duyduğu görülmektedir. Bunun yanı sıra birde henüz hiç gitmeyenler ve yolu Doğu Avrupa’ya düşecek olanlar için gezilecek yerler konusunda tavsiye vermek gerekirse, en fazla popüler olan birkaç ülkeyi sizler için aşağıda sıralayabiliriz.

Makedonya, Ohri

Ülkenin incisi olarak adlandırılan Ohri bölgesinde tiyatro, kültürel etkinlikler, kilise ve tabi ünü tüm dünyaya yayılmış Ohri Gölü bulunmaktadır. Yurtdışına ilk defa gidecekler için Makedonya’nın Ohri bölgesi her haliyle son derece ideal bir nokta olacaktır. Balkanların en güzel şehirlerinden Makedonya’ya mutlaka gitmelisiniz.

Çek Cumhuriyeti, Prag

Ülkenin başkenti olduğu gibi en büyük şehri olmasının yanı sıra Vlatna Nehri üzerine de kurulmuş oluşuyla muhteşem bir görseli içermektedir. Prag şehri kusursuz görüntüye sahip mimari yapıları, tarihi, köprüleri ve kaleleri ile gezilecek birçok noktaya sahiptir. Bu yüzden yurtdışı destinasyonları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Prag’ı keşfetmek için tüm bilgileri edinin ve yola koyulun!

Yunanistan

Bir Doğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın belli bir bölgesi popüler olarak gösterilemez. Çünkü hemen her noktasının ayrı bir güzelliği ve muazzam görselliği vardır diyebiliriz. Hem tarih, hem deniz hem de doğa güzelliklerini bir arada bünyesinde barındıran ülke, yine de merak edenler için Atina, Santorini, Rodos, Mikonos, Zakintos gibi bölgeleri ile ilk tercihleriniz arasında olabilir.

Arnavutluk

Uzun yıllar öncesine ait tarihi kalıntıları, müzeleri, hayvanat bahçesi, dağları, kalesi ve gölleriyle kesinlikle görülesi bir yer olduğu söylenebilir. Doğu Avrupa bölge sınırlarında yer alan Arnavutluk, eminiz ki her yaştan insanın gezi beklentisini karşılayacak özelliklere sahiptir.

Macaristan

Ülkenin başkenti olan Budapeşte, son yıllarda en çok ziyaret edilen yurtdışı şehirleri arasında gelir. Bu kadar popülerlik kazanmasındaki en büyük neden tablo gibi muhteşem bir görüntüye sahip olmasından gelir. Tabi ki, tercih edilmesindeki neden bununla sınırlı olmayıp, dünyaca üne sahip termal havuzlarıyla da ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Buda Kalesi, Gellert Tepesi de şehirde mutlaka uğranması gereken noktalardan biridir. Festivalleriyle de ünlü olan ülke, özellikle festival dönemlerinde ziyaret edilmeli ve bu muhteşem atmosfere şahitlik edilmelidir. En çok sevilen şehirlerden Budapeşte hakkında birçok seyahat yazısı bulunmaktadır.

Bu bahsettiğimiz doğu Avrupa ülkelerinin yanı sıra tercihe bağlı Ukrayna, Slovenya, Bulgaristan, Moldova, Bosna Hersek, Estonya, Hırvatistan, Slovakya, Sırbistan Karadağ, Polonya gibi ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki, her bir ülkenin kendi içinde muazzam güzellikleri bulunmakta ve ziyaretçilerine hoş deneyimler katmaktadır. Sizlerde Doğu Avrupa’da gidilecek yerler arasından birini tercih ederek unutulmaz anılar biriktirebilir, farklı kültürleri tanıyarak kendi kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Bu ülkelere bireysel seyahat edebileceğiniz gibi aynı zamanda tur şirketlerinin düzenlediği organizasyonlara da katılarak gezinizi planlayabilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2017 15:02

İLGİLİ HABERLER