Yaşam
  • 31.7.2005 01:02

DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI KABUL EDİLEN BU ÇOCUKLAR İNANILMAZI BAŞARDI

Dünyanın en zeki 2 insanı kabul edilen 298 IQ'ya sahip Justin Chapman ve 299 IQ'lu Tathagat Tulsi, inanılmazı başardı.
***
'Süper zekalar' şovu

Dünyanın en zeki 2 çocuğu, inanılmazı başardı. Justin ve Tathagat adlı 2 müthiş zeka, Stanford Üniversitesi'nin hazırladığı bin sorunun hepsine birden doğru yanıt verdi.

Duyanları şaşkına çeviren başarının 2 kahramanı, gelecekte önemli işlere imza atmak istiyor. Biri Amerikalı, diğeri Hintli olan 2 çocuğun ortak özellikleri, dahi olmaları... 298 IQ'suyla 12 yaşındaki Justin Chapman ve 16 yaşındaki 299 IQ'suyla Tathagat Avatar Tulsi, Amerika'- nın önemli öğretim kurumlarından Stanford Üniversitesi tarafından bir teste tabi tutuldu. Ünlü profesörler, ders kitaplarından hem Justin'e hem de Tathagat'a, ayrı ayrı bin soruluk birer test hazırladı.

HEYECANLI BEKLEYİŞ
Stanford Üniversitesi, 25 Temmuz
günü, 2 dahi çocuğu sınava aldı. Bin soruya cevap vermeleri gereken sürenin 8 saat olarak belirlendiği sınavda, Tathagat, 6 saat 15 dakika içinde bin soruluk testi tamamladı. Justin de sadece 3 dakika yani 6 saat 18 dakika sonra bin soruluk zor sınavı bitirdi. Artık heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı. ve önceki gün sonuçlar açıklandı.

AİLELERİNİN GURURU
Tathagat,
bin sorunun hepsine doğru cevap vererek "Dahi" lakabını boşuna almadığını kanıtlıyordu. Justin de, Tathagat'- tan farklı değildi. O da Hintli arkadaşı gibi, bin sorunun hepsine doğru cevap vermişti. Duyanları şaşkına çeviren bu olay, haklı olarak 2 çocuğun ailesini büyük gurur yaşattı. Justin şu anda dünyanın en zengin işadamı Bill Gates'in yanında çalışıyor. Tathagat ise, geçtiğimiz aylarda aldığı profesör unvanıyla, gelecekle ilgili planlarına son rötuşları yapıyor.


Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:42

İLGİLİ HABERLER