Yaşam
  • 27.9.2007 15:38

‘EN ÜNLÜ ERZURUMLU KİM?’ ANKETİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

ERZURUM’da bir kamu kuruluşunda görevli memur olan İsmail Hakkı Kavurmacı’nın internet sitesinde hazırladığı ‘En ünlü Erzurumlu kim?’ anketi, ortalığı karıştırdı. Sitede ‘Hoca Efendi’ olarak tanınan Fethullah Gülen, İbrahim Hakkı Hazretleri, Naim Gölleroğlu, Alvarlı Muhammet Lütfi Efe ve Hasankaleli Abdulgafur Has, Ömer Nasuhi Bilmen gibi Erzurumlu din adamlarının yanında kendisini her fırsatta ‘dadaş’ olduğunu belirten şarkıcı Fatih Ürek'in de yer alması bazı Erzurumluları kızdırdı. Aşırı tepkiler üzerine Ürek'in fotoğrafının çıkarılarak özgeçmişinin kısa tutulduğu sitede Nene Hatun, dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Deniz Gezmiş, Galatasaraylı yönetici Adnan Polat, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve türkücü İbrahim Erkal gibi isimler de yer alıyor.
      Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servis’te 15 yıldır memur İsmail Hakkı Kavurmacı’nın amatör olarak hazırladığı ‘http://erzurumsevdasi.sitemynet.com’ sitesindeki ‘En ünlü Erzurumlu kim?’ anketi tartışma yarattı. Sitede, Kavurmacı’nın çeşitli meslek ve yaş gruplarından 100 kişiyle yaptığı yüz yüze ankette oy alan Erzurumlular'ın, özgeçmiş ve fotoğraıflarına sitede yer verildi. Din adamları Fethullah Gülen, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Ömer Nasuhi Bilmen, Naim Gölleroğlu, Abdulgafur Has, Alvarlı Muhammet Lütfi’nin yanında ankette ikişer kişinin oy verdiği sanatçı Fatih Ürek ile Deniz Gezmiş’in yer alması tartışmalara neden oldu. Bunun üzerine bazı Erzurumlular, sitenin ‘ziyaretçi defteri’ne şu mesajları gönderdi:
      “Erzurum ünlüleri köşenizdeki listede Fatih Ürek adını da görmek beni hayrete düşürdü. Sorduğunuz ve 2 kişiden de Fatih Ürek ismini aldığınız anketinize cevap veren bu 2 kişinin Fatih Ürek tarzında kişiler olup olmadıklarını merak etmekteyim. Sayfanın ciddiyetini yerle bir eden bu şahıs sizce de en ünlü Erzurumlu mudur?'' “Ulan yazıklar olsun, İbrahim Erkal oylamada 4- 5’inci sırada. Ulan iyilik bilmez Erzurum nankörleri...'' “Abi bu sayfaya yakıştıramadığım şahsiyet var. Sizce o kadar değerli insanların arasında Fatih Ürek gibi birinin ne işi var? Çok yanlış bir karar bence. Bir an önce sayfadan kaldırılmalı. Çünkü biz onun Erzurumlu olduğundan hiç gurur duymuyoruz.'' “Kanaat önderleriyle sarhoş sanatçılar ve cinsiyeti belirsiz kişileri birlikte anmanızı yadırgadığımı söylemek istedim. Fatih Ürek’in o sayfada yeri olmamalı.'' “Çok güzel bir çalışma ama eksik. Yüzeysel geçilmiş bu kadar ünlü büyük zatların yanına yakışmayan isimlerin konması hiç hoş olmamış.''
     
     FOTOĞRAFLARI KALDIRILDI
      Tepki mesajları üzerine sitedeki Fatih Ürek fotoğrafını kaldırdığını belirten İsmail Hakkı Kavurmacı, “Ne yalan söyleyeyim. Ben bu tepkilere bir anlam veremedim. Sonuçta oy verilen bir anketti bu. İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Ama yine de saygı gösterip, sanatçı Fatih ürek’in fotoğrafını siteden kaldırdım'' dedi.
      Öte yandan 660 kişinin oy kullandığı anket sonucunda yüzde 38 ile Fethullah Gülen birinci, İbrahim Hakkı Hazretleri ikinci, Nene Hatun ise üçüncü oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER