Yaşam
  • 25.5.2015 01:04

Eurovision'da görülmemiş olay

60'Incısı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. Türkiye’nin de bu yıl da haksız oylama gerekçesiyle katılmadığı yarışmada 27 ülke kıyasıya rekabet içerisine girdi. Rusya ile İsveç’in birinciliği göğüslediği organizasyonda ilginç bir durum yaşandı. Henüz puan vermeyen ülkeler bulunmasına rağmen İsveç, sunucuların kulağına yapılan uyarı sonucunda birinci ilan edildi. En yakın rakibi Rusya'nın ulaşamayacağı noktaya gelen İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow 'Hereos' şarkısıyla 365 puan alarak zaferini ilan etti.

Elnur 12'inci 

‘O Ses Türkiye’ yarışmasıyla adını duyuran ve memleketi Azerbaycan için yarışmada yer alan Elnur Hüseynov, "Hour of the Wolf" parçasıyla 12. oldu. Her yıl oylama konusunda sıkıntılar yaşanan yarışmada bu yıl da Karadağ ve Makedonya'nın jüri oyları EBU tarafından geçersiz sayıldı. Her iki ülkede de oylar tele oylama sonuçlarına göre verildi. 

Türkiye yine katılmadı 

Türkiye, 2012 yılında TRT tarafından yapılan bir açıklamayla Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını açıklamıştı. Bunun nedeni ise yarışmada yapılan puan sistemindeki haksızlık olarak gösterilmişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:15

İLGİLİ HABERLER