Yaşam
  • 28.4.2015 12:09

İpekböceğinin yaşam öyküsü

 

İpekböceğinin yaşam öyküsü bursa,fotoğraf sergisi,galeri,ipekböceği,ressam,Sanat,sergi

Bursa’da ipekçiliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla özellikli bir çalışma ortaya koyan Doktor İsmail Şeker’in 'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu.

'Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor' projesi kapsamında Dr. İsmail Şeker’in yoğun bir emekle hazırladığı 'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bursa’da ipeğin gelişimini tüm yönleriyle gözler önüne seren Dr. Şeker, sergi heyecanını eşi Dr. Esin Şeker ile paylaştı.

'İpekböceğinin Yaşam Öyküsü' adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Muhsin Özlükurt, ipeğin gelişimine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan özel sergiden dolayı Şeker’i tebrik ederek sanatçıya Yeşil Türbe çinisi takdim etti.

Vali Yardımcısı Usta, Şeker’in ipekböceğinin ve ipeğin tüm evrelerini fotoğrafladığı sergiyle kentin kültürel ve sanatsal yaşamına önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Muhsin Özlükurt ise Büyükşehir Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’da ipek ve ipekçiliğin gelişimine büyük önem verdiğini vurgulayarak, serginin Bursa ipeğinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Şeker ise, 88 fotoğrafının bulunduğu sergisinin hazırlık sürecini ve bu sürede yaşadığı heyecanı sanatseverlerle paylaşarak, “Bursa’da ipeğin tanıtımına ve ipekböcekçiliğinin gelişimine bir nebze katkım olursa ne mutlu bana” diyerek gururlu olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ın da katıldığı sergiyi izleyenler arasında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser de yer aldı. Bursa’nın markalarından olan ipekböcekçiliğinin yeniden gerçek değerine ulaşması amacıyla sürdürülen ‘Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor’ projesi kapsamında açılan sergi, 7 Mayıs Perşembe tarihine kadar görülebilir. 

HAKKI OVATMAN 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:47

İLGİLİ HABERLER