Yaşam
  • 22.7.2014 17:01

Kızken erkek olan Rüzgar Erkoçlar'dan itiraflar

Cinsiyet değiştirdikten sonra tüm dikkatleri üzerine çeken oyuncu Rüzgar Erkoçlar, T24 internet sitesinde köşe yazarlığına başladı.

Erkoçlar, ilk yazısında hayatındaki değişim sürecini ele alarak ötekileştirilmekten şikâyet etti.

“Düşünsenize, kendimizi özdeşleştiremediğiniz bir kıyafeti bile üzerimize giydiğimizde taşıyamıyoruz. Peki, bir de bu, bedeniniz olsaydı?” ifadesini kullanan Erkoçlar, “Bir sabah uyanıyorsunuz ve artık kabul etmek zorundasınız ki, cinsiyet kimliğiniz bedeninizle uyumlu değil. En başta kendinize yalan söylediğiniz bir oyunun içindesiniz! Çıkın bakalım işin içinden.” diye konuştu.

Erkoçlar, “Bence insanlar biraz da olsa empati kurmalı dünyadaki her olayla. Başka bir insanın hissettiği, aslında siz de olabilirsiniz. Ama bizimle uyumlu olmayanları hemen iteliyoruz. Bir durumu illaki ailemiz, yakınımız veya kendimiz mi deneyimlemeliyiz.” diyerek “Hayır. Empati kurmak için, yetiştirilme tarzımızdan, aile yapımızdan ve küçüklükten beynimize yüklenen kodlardan, tabulardan bağımsız bakabilmeliyiz hayata. Olan bir şeyi yadırgayamayız, görmezden gelemeyiz.” şeklinde konuştu.

Erkoçlar, 1965’de ikiz olarak doğan Reimer kardeşlerle ilgili olaydan da bahsederek “Cinsiyeti ne belirler?” sorusuna cevap aradı. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:06

İLGİLİ HABERLER