Yaşam
  • 3.10.2017 00:21

Meltem Cumbul yobazı

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

24. Uluslararası Adana Film Festivali'nde büyük bir şok yaşandı. Meltem Cumbul aklınca protesto etmek amacıyla ödül alan tecrübeli yönetmen Semih Kaplanoğlu'na sahnede büyük bir kabalık yapınca tepkilerden kurtulamadı.

GÖRÜLMEMİŞ KABALIK

Cumbul ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu'na ödülünü almak üzere sahneye geldiğinde görülmemiş bir kabalık yapınca sanat camiasından tepki çekti.

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

ELİNİ SIKMADI, SIRTINI DÖNDÜ!

Adana Film Festivali dün akşam yapılan ödül töreniyle son buldu.Gecede siyah beyaz çektiği Buğday filmiyle Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Semih Kaplanoğlu sahneye çıktığı sırada herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Sahnede kendisine elini uzatan Kaplanoğlu'na karşılık vermeyen Meltem Cumbul elini geri çekip sırtını döndü.

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

SALON BUZ KESTİ

Gecenin sunuculuğunu yapan Cumbul'un bu protestosu salondakilerin büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

CANER CİNDORUK TEPKİ GÖSTERDİ

Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken oyuncu Caner Cindoruk da ayağa kalkıp duruma tepki gösterdi. Sanat camiasından ve sosyal medyadan Cumbul'a halen tepki gelmeye devam ediyor.

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

"MARUZ KALDIĞIM..."

Ayrıca kişisel twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Semih Kaplanoğlu kendisine destek olanlara teşekkür etti. Kaplan "Adana ff'de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler..." dedi.

İŞTE TEPKİLER

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

İşte o tepkilerden bazıları;

Mevlüt Tezel "Meltem Cumbul sırtını döneceksen neden sunucusun? Semih Kaplanoğlu'nu protesto ederek mi gündeme gelmeye çalışıyorsun? Komiksin, ucuz oyun"

MELTEM CUMBUL'DAN UTANMAZ AÇIKLAMA

Bu tepkinin ardından Semih Kaplanoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı, "Adana ff’de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler..." dedi.

GÖZLERİM VE ELLERİM DOST OLMAZ

Meltem Cumbul ise  ünlü yönetmenin neden elini sıkmadığını bu sözlerle anlattı:

Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sakışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz

 

Semih Kaplanoğlundan Meltem Cumbula tepki...
 
 

 

SEMİH KAPLANOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Yönetmen Semih Kaplanoğlu ise yeni "24. Uluslararası Adana Film Festivali" ödül töreninde elini sıkmayan sunucu Meltem Cumbul'un tavrına ilişkin açıklama yeni bir açıklama yaptı. 

"Buğday" filmiyle festivalde "FİLM YÖN En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazanan Kaplanoğlu, AA'ya  yaptığı açıklamada, düşüncelerinin ve duruşunun, filmlerinden, yazılarından ve kitaplarından herkes tarafından bilindiğini söyledi. 

Bugün Las Vegas'ta yaşananların altında da benzer bir "farklı olanı düşmanlaştırma" ve nefretin yattığını söyleyen Kaplanoğlu şöyle konuştu: 
"Adana'da işlenen nefret suçunun, öncelikle bir insanın varoluşuna karşı işlenmiş bir suç olduğunu düşünüyorum. Nefret düşünceye, inanca, farklı olana yöneldiğinde bunun adı açık bir faşizmdir. Sadece kendini, kendi düşüncesini değerli gören ve putlaştıranlar toplumsal kutuplaşmaya hizmet ediyorlar. 15 Temmuz darbesini, işledikleri nefret suçlarıyla devam ettirmeye çalışanları toplumun vicdanına bırakıyorum. Filmlerimle ve düşüncelerimle özgür ve bağımsız duruşumu her platformda inatla sürdüreceğim. Bu, bu güzel ülkeye borcumdur."

Meltem Cumbul'un Semih Kaplanoğlu'na kabalığına tepki çığ gibi!

"SÖZDE KAHRAMANLIK YAPACAK AMA PARAYA DA HAYIR DİYEMİYOR"

Cumbul'a "Böyle bir tepki gösterecek kadar kahraman, o isme ödül verilmesine karşı ama "O varsa ben yokum" diyemiyor. Sunuculuğu reddetmiyor, paraya hayır diyemiyor" tepkileri geldi.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2017 00:35

İLGİLİ HABERLER