Yaşam
  • 1.10.2014 15:08

Ünlülerin uyuşturucu davasında ilginç ifadeler

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 sanık hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması görülüyor.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 8 tutuklu sanık getirildi. Davanın sanıklarından oyuncu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

"MAÇTAN SONRA FİLM İZLERİZ' SÖZLERİM NEDENİYLE YARGILANIYORUM"

Duruşmada ifade veren Murat Yıldırım, "35 yaşındayım. İstanbul'a üniversite okumaya geldim. Üniversite okurken oyunculuğa başladım. Önce kendim için başladığım oyunculuğu şimdi ülkem için de yapıyorum" dedi. Yıldırım, "Ne evimde ne arabamda ne de üzerimde uyuşturucu bulunmadığı, hiçbir satıcıyla görüşmem olmadığı halde uyuşturucu temin etmekle suçlandım. Burada olmamın sebebi bir oyuncu olarak telefonda film seyrettiğimi söylememdir. Emniyette bana 'Ne kadar çok film izliyorsun?' dediler. 'Maçtan sonra film izleriz' sözlerim nedeniyle yargılanıyorum" diye konuştu.

"UYUŞTURUCU KULLANMADIM"

Mahkeme Başkanı'nın 'uyuşturucu kullandığı' yönünde rapor olduğunu hatırlatması üzerine Murat Yıldırım, "Ben hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım. Olayın hemen akabinde 5 ayrı test yaptırdım. Hiçbirinde uyuşturucu madde tespit edilemedi. O gün bize 5 dakika arayla test yapıldı. Çok karışık bir ortam vardı, ana baba günü gibi bir ortamda testler yapıldı. Çok kargaşa vardı. Yeniden geriye dönük testler yapılmasını istiyorum. Uyuşturucu kullanmadım. Saçtan geriye dönük testler yapılabiliyor. Bunu talep ediyorum" diye konuştu. Yıldırım'ın avukatı, olaydan sonra Adli Tıp Enstitüsü'nden rapor aldıklarını ifade edince duruşma savcısı, "Tekrar mahkemeye başvurup o kanalla test yaptırsaydınız" dedi. Yıldırım'ın avukatı da "Aklımıza gelmedi" cevabını verdi.



"FİLM KONUŞMALARININ UYUŞTURUCU İLE İLGİSİ YOKTUR"

Sarma tütün içtiğini söyleyen Yıldırım, "Toplamda 4 ay kullandım. Telefon konuşmalarım da o sürece aittir. 8 ayda toplamda 6-7 kere konuşmalarımda 'film' kelimesi geçiyor. Ama emniyette bana 'Ne kadar çok film izliyorsun?' deniliyor. Film konuşmalarının uyuşturucu ile ilgisi yoktur" dedi. Murat Yıldırım, ifade verirken duruşma savcısının kendisine bakmaması nedeniyle "Siz beni dinlemiyorsunuz" dedi. Yıldırım'ın avukatı ise, Mahkeme Başkanı'nı göstererek "Hakim Bey dinliyor" diyerek müvekkilini uyardı.

GÜLDÜREN DİYALOG

Duruşmada oyuncu Murat Yıldırım'ın savunmasının alınmasının ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. Tutuksuz sanık oyuncu Duygu Yetiş'in evinde arama yapan iki polis memuru tanık olarak dinlendi. Ardından Murat Yıldırım'ın boşandığı eşi Burçin Terzioğlu'nu mahkeme görevlisi salona aldı. Mahkeme Başkanı, Terzioğlu'nun da tanık olduğunu düşünerek, "Polis memuru musunuz?" diye sordu. Şaşıran Terzioğlu ise "Hayır" yanıtını verdi. Bu diyalog salonda gülüşmelere neden oldu.



BOŞANDIĞI EŞİ İÇİN TANIKLIK YAPMADI, YÜZÜNE BAKMADAN ÇIKTI

Sanıklarla akrabalık ilişkisi olmadığını ancak Murat Yıldırım'ın eski eşi olduğunu söyleyen Terzioğlu'na, Mahkeme Başkanı "Murat Yıldırım eski eşiniz olduğu için tanıklık yapmak zorunda değilsiniz. İster ifade verirsiniz, isterseniz 'istemiyorum' deyip çekip gidebilirsiniz" diye hatırlattı. Terzioğlu ise "İstemiyorum" dedi. Tanıklık yapmayı istemeyen Terzioğlu, sanık sandalyelerinde oturan eski eşi Murat Yıldırım'a hiç bakmadan salondan ayrıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:23

İLGİLİ HABERLER