Gündem
  • 25.6.2022 14:07

Marmaris'i yakan cani bakın kaç yıl hapis yatacak

Marmaris yangınını çıkaran Sacit Ayhan tutuklandı! Ciğerlerimizi yakmanın bedeli 10 yıl

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan Sacit Ayhan, ifadesinde, arazilerini satan ve kendisini dışlayan babasına kızdığı için, intihar amacıyla ormanı yaktığını öne sürdü. 5 ayrı suçtan kaydı da bulunan Ayhan, kasten orman yakma suçundan 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Yaklaşık 5 bin futbol sahası büyüklüğündeki 3 bin hektarlık ormanın yok olmasına neden olan ve ciğerlerimizi yakan Ayhan, bu cezayı alırsa 6 yıl 8 ay sonra serbest kalacak. Hukukçular, meydana gelen zararla verilen suçun orantılı olmadığını dile getirerek, cezaların caydırıcı olmasını, bu nedenle de arttırılmasını istiyor.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet ve Yedi Adalar bölgesinde çıkan ve 5 gündür süren yangınla ilgili soruşturmada, bölgedeki işletmelerdeki güvenlik kameraları, fotokapanlar, kameralar ile PTS kayıtlarını inceleyen güvenlik güçleri, bin 832 şüpheli ve aracı da sorguladı. Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgede, yakılmış 3 araç lastiği terkedilmiş bir motosiklet bulundu.

ALKOLLÜ OLARAK YAKALANDI
Motosikletin, 5 suç kaydı bulunan Sacit Ayhan'a (34) ait olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, sosyal medya hesabında, yangın öncesinde çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgeden konum paylaşarak ailesine aralarındaki miras sorunu nedeniyle tehdit cümleleri sarf ettiği tespit edildi. Ayhan, Saklı Koy mevkiindeki ormanlık alanda alkollü olarak yakalanırken, yakınında da benzin dolu beş litrelik 2 pet şişe ele geçirildi. Sorgusunda, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, ve kendisini dışlandığını öne süren Ayhan, bu nedenle, alevlerin içine girip intihar etmek için, 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangını çıkarttığını, iddia etti.

CİĞERLERİMİZİ YAKMANIN BEDELİ SADECE 10 YIL!
Orman yangını çıkarma suçlarını düzenleyen 6831 sayılı Orman Kanunu'na göre 'taksirle veya kasten işlenebilen orman yangınına neden olma suçları' olarak ikiye ayrılıyor. 3 bin hektar ormanın yanmasına ve doğada yaşayan binlerce hayvanın ölümüne neden olan Sacit Ayhan, kasten orman yangınına neden olduğu için 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Bu cezayı alması durumunda 6 yıl 8 ay sonra cezaevinden çıkacak. Hukukçular ormanı yakanlara yönelik cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2022 23:47

İLGİLİ HABERLER