Sağlık
  • 20.5.2022 10:06

Masaj İçin Kullanılan Özel Yağlar Nelerdir?

Aromaterapi masajı, çok eski dönemlerden bu yana kullanılan ve vücudun rahatlamasını sağlayan yöntemlerden biridir. İsveç masajının hoş kokulu yağlar ile yapılması esasına dayanan bu masaj yöntemiyle tüm günün stresinden ve yorgunluğundan arınmak mümkün olabiliyor. Elbette bu rahatlamada en etkili olan unsur güzel kokulu aromaterapi yağları ve bu yağların cildi rahatlatmasıdır.

Aromaterapi yağlarının aslında sadece cilde iyi geldiği düşünülür. Oysa masaj seansı esnasında bu yağların muhteşem kokularını solumaya devam edersiniz. Bu da en az kaslara yapılan masaj kadar rahatlamayı sağlar ve dinlenmiş hissetmeye olanak tanır. Peki, masajda kullanılan bu hoş kokulu ve özel yağlar neler?

Argan yağı kozmetik alanında da sıklıkla kullanılan yağlardan biridir. Soğuk sıkım yöntemi ile üretilen bu yağ sadece cilde değil saçlara da çok iyi geliyor. Besleyici olması nedeniyle günümüzde en sık tercih edilen aromaterapi yağlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Biberiye yağı da muhteşem bir kokuya sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. En az argan yağı kadar büyük bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Distilasyon yöntemi ile üretilen fesleğen uçucu yağı da aromaterapi masajlarında sıklıkla kullanılan yağlardan biridir. Cildi besleyen ve güzel kokusu ile adeta kendine hayran bırakan karanfil yağı masajda çok sayıda kişinin favorisi olmayı başarıyor. Benzer özellik, melisa yağı için de geçerlidir. Kişiyi sakinleştiren, dengeleyen ve aynı zamanda canlandırıcı bir etkide bulunan bu özel yağı siz de masaj seanslarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Harika bir kokuya sahip olması da bu yağın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Aromaterapi Yağları ve Faydaları

Aromaterapi yağlarından söz ederken lavanta yağı ve limon yağını de listemize eklemeliyiz. Bu iki yağ, cilde çok iyi geliyor olması nedeniyle kozmetik sektörünün de gözdelerinden biridir. Hem cildi besliyor hem de nemlendiriyor olması nedeniyle masajlarda da sık sık kullanılan yağ çeşitlerinden biri olma özelliği taşıyor. her ne kadar söz ettiğimiz aromaterapi yağları kadar adını sık duymuyor olsanız da paçuli yağı ve ölmezçiçek yağı da ciltteki olumlu etkileri ile ön plana çıkan yağlar arasında bulunuyor. Cilt çatlakları, akne ya da kırışıklık gibi çeşitli cilt problemlerini gidermeye destek vermesi, ölmezçiçek yağının özellikle kadınlar tarafından tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Baharat ve bal karışımı bir kokuya sahip olan bu yağı denemek için internetten online olarak sipariş verebilirsiniz.

Parfüm sektörünün aranan materyallerinden biri olan sedir ağacı da aromaterapi için yağ elde edilen bitkiler arasında yer alıyor. Sedir ağacı yağı limon ve portakal yağı ile harika bir sinerji yakalıyor. İnsana huzur veren ve aynı zamanda zinde hissettiren bu yağı mutlaka siz de denemelisiniz. Zencefil yağı ya da alive yağı gibi aromaterapinin adeta yıldızı olan uçucu yağ çeşitleri, masaj salonlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Tarçın yağı cilt dostu bir aromaterapi yağı olmasıyla ön plana çıkıyor. Masaj çalışmalarında tarçın yağına sıklıkla yer verilmesinin en önemli nedenlerinden biri muhteşem bir kokuya sahip olmasıdır. Adaçayı ve bergamot ile sinerji yakalayan vetiver yağı listede mevcut. Çünkü aromaterapi masajı dendiğinde olmazsa olmazlardan biri de vetiver yağıdır. Elbette seçenekler yalnızca sıraladığımız bu uçucu yağlardan ibaret değil. Çok daha fazla sayıda aromaterapi yağının olduğunu ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabileceğinizi de belirtmeliyiz.

Aromaterapi Yağları Nereden Alınır?

Piyasada aromaterapi yağları olarak lanse edilen çok sayıda ürün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bunların tamamının % 100 doğal olduğundan söz etmek de bir o kadar güç! İşte bu nedenle ürünleri nereden satın aldığınızda çok fazla dikkat etmeli, sadece güvenilir platformlardan alışveriş yapmalısınız. Alfheimaromaterapi.com bu alanda en çok tercih edilen internet sitelerinden biridir. Son derece güvenilir olması bu platformun sıklıkla tercih edilmesini beraberinde getiriyor ve bitkisel masaj yağı fiyatları da gayet makul rakamlardan oluşuyor.

Sadece gerçek doğal yağlara sitede yer veriyor olması da masaj için ihtiyaç duyulan aromaterapi yağlarının sıklıkla bu siteden temin edilmesinin nedenlerinden biridir. Oldukça fazla sayıda seçenek sunulduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Pek çok platformda sadece birkaç farklı bitkisel doğal yağ alternatifi sunuluyor. Haliyle kokusuna ya da etkisine dikkat etmeye gerek kalmadan mevcut seçenekler arasından tercih yapılıyor. Ancak bu platformda aradığınız tüm aromaterapi yağlarını kolaylıkla bulmak mümkün! Piyasada son derece zor bulunan doğal yağlar, sabit ve uçucu yağ seçenekleri eşliğinde kullanıma sunuluyor. Alfheimaromaterapi.com sitesine uğrayarak hangi yağın nasıl bir etkide bulunduğunu ya da nasıl elde edildiğini de öğrenebilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 20.5.2022 10:06

İLGİLİ HABERLER