Sağlık
  • 19.10.2020 12:46

Maske koronavirüsden ne kadar koruyor?.. Amerika arıştırdı

Habervitrini son dakika haberi.. Koronavirüs hastalarının% 70'inden fazlası maske taktı, yönergeleri izledi, Buna rağmen Koronavirüse yakalanmaktan kurtulamadı..
Birisinin virüsü tam olarak nerede kaptığını değerlendirmek imkansızdır.
Herkes maskelerin tam koruyucu olduğuna inanıyor ama yapılan araştırma bunu tam olarak doğrulamadı.
Amerika'da Koronavirüs hastaları arasında yapılan araştırmada, vurüs kapanların yüzde 70'inin maske kullandığı ve sosyal mesafeye tam olarak uyduğu ortaya çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından Eylül ayında yapılan bir araştırmaya göre, yüz maskeleri ve kaplamalar koronavirüsün yayılmasını önlemede% 100 etkili değil .

Temmuz ayında yapılan çalışma, COVID-19 testi pozitif çıkan 154 "vaka hastasının"% 70'inden fazlasının, yüz maskeleri takmak da dahil olmak üzere Sosyal Mesafe kurallarına uyma çabalarına rağmen enfekte olduğunu buldu.

Bazı enfeksiyonların, yiyecek veya içecek için maskelerin çıkarılmasından kaynaklanmış olması da mümkün. CDC raporuna göre, "sosyal mesafe önlemleri ve maske kullanımı mevcut kılavuza göre uygulansa bile, hava akışının yönü, havalandırması ve yoğunluğu virüs aktarımını etkileyebileceğinden" bir başka bulaşma nedeninin hava akımı olabileceği sonuçuna varıldı.

Tel Aviv'in Sourasky Tıp Merkezinde bir doktor ve iki hemşirenin bir hastada kullanılan bir ventilatörden gelen aerosol tarafından koronavirüs ile enfekte oldu. Bu da hava akımının da virüsü yaydığına işaret sayıldı.
Bütün bunlarla birlikte, CDC raporu, birisinin virüsü tam olarak nerede kaptığını değerlendirmenin imkansız olduğunu açıkladı.
Raporda, "Özellikle doğası gereği birbirine bağlı topluluklar içerisindeki asemptomatik kişilerden olmak üzere, yaygın bulaşma meydana geldiğinde topluluk maruziyetlerinin nitelendirilmesini değerlendirmek zor olabilir" dedi.

Bu araştırmaya rağmen yüz maskelerinin hala virüsün yayılmasını yavaşlatmanın en etkili yolu olduğu gösteriliyor ve dünya çapındaki tıbbi kurumlar bunları takmayı ve sosyal mesafe önlemlerini sürdürmeyi tavsiye ediyor.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR


 

Güncellenme Tarihi : 19.10.2020 13:01

İLGİLİ HABERLER