Medya
  • 21.11.2017 08:19

Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı kovuldu

Rasim Ozan Kütahyalı'nın “Kusturmalı Boşnak Saksosu” şeklindeki ırkçı ve belden aşağı sözlerine karşı Boşnak ve Balkan dernekleri harekete geçmişti.

Beyaz TV, Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdı. Kütahyalı, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında artık yer almayacak.

Ertem Şener canlı yayında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık."

Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki yağıyor

Beyaz TV'de dün akşam yayınlanan 'Beyaz Futbol' programında Boşnaklara yönelik hakaret içeren sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Balkan dernekleri, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan sert tepki geldi.

Ağzından hakaret çıktı... Rasim Ozan Kütahyalıya tepki yağıyor

Beyaz Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı dün akşamki programda sarf ettiği çirkin sözler bugün gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Ve Kütahyalı'ya tepkiler art arda geldi. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.

SAFFET SANCAKLI'DAN ÇOK SERT TEPKİ

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.” açıklamasını yaptı.

HİDAYET TÜRKOĞLU SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırdı. Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuştu.

Ağzından hakaret çıktı... Rasim Ozan Kütahyalıya tepki yağıyor

KÜTAHYALI ÖZÜR DİLEDİ

Dün geceden bu yana eleştirilerin hedefi haline gelen Rasim Ozan Kütahyalı da Twitter hesabından kamuoyu açıklaması yayınlayarak özür diledi. Kütahyalı'nın açıklaması şöyle:
 

Ağzından hakaret çıktı... Rasim Ozan Kütahyalıya tepki yağıyor

Güncellenme Tarihi : 21.11.2017 09:39

İLGİLİ HABERLER