Medya
  • 30.7.2015 09:46

Hürriyet PKK'lılara 'terörist' bile diyemedi

Uyuyan polisi kurşunlayan, kaza ihbarı yaparak trafik polisine pusu kuran, doğuma giden ebeyi ambulansla kaçıran, TIR ve kamyonları yakarak, baraj ve yol inşaatlarını torpilleyerek Vandalizm'de zirve yapan terör örgütü PKK, Türkiye'nin en büyük medya grubu Doğan Medya'ya göre 'terörist' değil, sadece 'eylemci'.

'Bebek katili' tanımlamasını Türk basın literatürüne kazandıran ve 17 Şubat 1999'da PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini 'Bebeğim rahat uyu katilin yakalandı' başlığıyla duyuran Hürriyet'in, bugün PKK'nın bir kolu olan YPG'li teröristleri 'eylemci', hain saldırıları 'çarpışma' olarak nitelendirmesiyle keskin bir dönüşüm geçirdiği gözlemleniyor.

BEBEĞİM RAHAT UYU…

Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişini 17 Şubat 1999 tarihli gazetede 'Bebeğim rahat uyu katilin yakalandı' başlığıyla duyuran Hürriyet'in "Kadın, bebek, hemşire, öğretmen ayırmadan 21 yıldır kan döken Apo, 30 bin can aldı. Türkiye'ye 30 katrilyon liraya mal olan bebek katilinin bölücü hareketi, bölge insanına acıdan başka bir şey vermedi" şeklindeki ifadeleri arşivlerde duruyor. Aradan geçen süreçte PKK hiç değişmedi ancak Hürriyet başta olmak üzere Doğan Medya Grubu'nun takındığı tavır çok değişti. Kadın çocuk ayırt etmeksizin gerçekleşen saldırılar, ateşkes sona ererek yeniden başladığında, ülkenin doğusu ve batısında birbiri ardına terör saldırıları yaşanmaya başladı. 8 günde 9 şehit haberinin ülke gündemine bomba gibi düştüğü süreçte, vatandaşlar hüzünle bir sonraki gün nasıl bir sabaha uyanacağının endişesini taşırken, saldırıları masumlaştırmak da yine aynı medya grubuna düştü.

DEMİRTAŞ, "CİCİ ÇOCUK" OLDU

Hükümet karşıtlığı gözünü kör eden Doğan grubu, bu nedenle seçim öncesi HDP'nin halkla ilişkiler merkezi gibi çalıştı. HDP'yi terör örgütü PKK'dan ayrıymış gibi lanse eden medya grubu, Eş Başkan Selahattin Demirtaş'a CNN Türk'teki canlı yayınlarda saz çaldırarak, onu 'cici çocuk' olarak lanse etti. PKK saldırılarına karşın HDP'nin imajını koruma gayretini sürdüren yayın grubu, hain saldırılara 'çarpışma', teröristlere ise 'eylemci' diyerek terörü sevimli göstermeye başladı.

Dolar derdinde

Geçtiğimiz hafta Türkiye, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yaparken evinde iki polis memurunun şehit edilmesiyle sarsılırken, Aydın Doğan'ın haber ajansı DHA, şehitleri doların yükselme nedeni sayan bir haber servis etti. Haberde "Sabah açılışta 2.68 lira dolayında hareket eden dolar, haberin ardından 2.71 lirayı da aşarak 2.7125 liraya kadar tırmandı" ifadesi kullanıldı.

"PKK'NIN TUTARLILIĞI VAR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı parlatma çalışmaları bununla sınırlı değil. Bir gazeteye verdiği röportajda "Provokasyon olmayacağına emin olsam o polisin cenazesine giderdim" diyebilen Demirtaş, "Çatışmanın ve savaşın bizim gibi sivillerin anlamayacağı bir iç mantığı vardır. Biz savaşın bize acı ve anlamsız gelen iç mantığına müdahale edemezsek ölümleri de engelleyemeyiz. Savaş mantığı içerisinde devletin yaptığının da PKK'nın yaptığının da bir tutarlılığı var. Bize anlamsız geliyor. Ama o realiteyi düşünmemiz gerekir" diyor. Yaşanan süreçte bir kez olsun PKK'ya silah bırakma çağrısı yapamayan Demirtaş, PKK ile devleti bir tutuyor.

Terörist diyemedi

Terör örgütü PKK, Malazgirt'te Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit etti. Sonra da 'intikam aldık' açıklaması yaptı. Bu haberi yayınlayan Hürriyet gazetesi, PKK'nın üstlendiği saldırı haberinde, ne terörist lafı kullanabildi ne de PKK diyebildi.

TERÖR DEMEYELİM

Doğan Grubu'nun Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına silah dayanan fotoğrafı çarşaf çarşaf kullanması da örgüt reklamı olarak nitelendirilmişti.

ÖRGÜT BELGESELİ

Hürriyet gazetesi, PKK'nın yaşamını anlatan Bakur filminin yayınlanmamasını da 'İstanbul Film Festivali'nde sansür' başlığıyla yayınladı. PKK kamplarındaki yaşamı yemek pişirilen, spor yapılan bir ortam gibi gösteren Bakur belgeselinde, PKK'nın üst düzey yöneticileri de yer alıyordu. PKK yaşamını anlatan belgeselin yayınlanmamasıyla ilgili Hürriyet'in böyle bir başlık atması dikkat çekti. (Yeni Şafak)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER