Medya
  • 3.11.2017 00:13

iftiracı İsmail Küçükkaya'yı şoka sokan ceza

Gazeteci İsmail Küçükkaya ile Avukat Fidel Okan hakkında,  "Kamu görevlisine alenen hakaret" ve  "Türkiye Cumhuriyeti kurum ve organlarını alanen aşağılama"  gerekçesiyle 1 yıl 6 aydan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

FOX TV ekranlarından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya ve eşiyle ilgili iftira niteliğinde sözler sarf eden İsmail Küçükkaya ve sosyal medyada bu yalanın propagandasını yapan avukat Fidel Okan hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dava açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya ve eşiyle ilgili ftira niteliğinde yayın yapan FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya ve bu yalanı sosyal medyada yayan avukat Fidel Okan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fidel Okan ve İsmail Küçükkaya hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçları kapsamında 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İLK CEZAYI RTÜK KESMİŞTİ

RTÜK tarafından, FOX TV'de yayınlanan "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" isimli haber programında, haber spikeri Küçükkaya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve eşi hakkındaki iddiaları nedeniyle kanala tavandan idari para cezası uygulandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), FOX TV'de yayınlanan "İsmail Küçükkayaile Çalar Saat" isimli haber programında, haber spikeri İsmail Küçükkaya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkındaki iddiaları nedeniyle kanala tavandan idari para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, RTÜK'ün bugün gerçekleştirilen "Üst Kurul toplantısı"nda, "güncel programlarda soruşturulması mümkün olan hususlar araştırılmaksızın, insan onurunu zedeleyici ve aileyi sarsıcı programlara ağır yaptırımlar uygulanması" kararlaştırıldı.

Toplantıda, FOX TV'de yayınlanan "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" isimli haber programında, program sunucusunun, "bilgi ve belgeye dayanmadan ve araştırma yapmaksızın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili iftira içeren haber ve yorumlara yer verdiği" değerlendirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 3.11.2017 01:39

İLGİLİ HABERLER