Medya
  • 5.2.2016 23:18

İşte Can Dündar'ı yakacak iddianame

MİT tırları soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için hazırlanan ve iki gazeteci için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Doğan Haber Ajansı, Dündar ve Gül'ün tahliye taleplerinin ise reddedildiğini aktardı.

Davada ilk duruşma 26 Mart Cuma günü görülecek.

Yine DHA'ya göre Can Dündar ve Erdem Gül için hazırlanan iddianame ile "Selam Tevhid'de Kumbas" davasının birleştirilmesi talebi duruşma günü değerlendirilecek.

Dava dosyasında davacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı olarak görülüyor.

Savcı İrfan Fidan'ın hazırladığı iddianamede Dündar ve Gül, "Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile aynı amaç birliği içinde hareket etmekle" suçlanıyor.

Savcı ayrıca iddianamede duruşmaların tamamının kapalı olarak yapılmasını talep etmişti.

'Casusluk' suçlaması iddianamede

Dündar ve Gül hakkında, Suriye'deki gruplara Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait TIR'larla silah ve cihatçı sevk edildiği iddialarına ilişkin haber ve görüntüler yayınladıkları için soruşturma başlatılmıştı.

Savcı Dündar ve Erdem için şu suçlamalarla ayrı ayrı bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istedi:

  • Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme,
  • Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama,
  • Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen yada tamamen engellemeye teşebbüs etme,
  • Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER