Medya
  • 6.10.2017 00:02

Medya devine polis baskını

Universal Music Group, Canal Plus ve Telecom Italia’nın sahibi Fransız Vivendi şirketine manipülasyon yaptığı iddiaları nedeniyle polis baskın yaptı.

Universal Music Group, Canal Plus ve Telecom Italia’nın sahibi Fransız Vivendi şirketine polis baskın yaptı. Vivendi’nin İtalyan medya şirketi Mediaset’in hisselerini satın alırken manipülasyon yaptığı yönündeki iddialar nedeniyle polisin şirketin Paris’teki merkez binasında arama yaptığı belirtiliyor.

Vivendi, İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi’nin kurduğu ve büyük ortağı olduğu Mediaset’in hisselerini satın alarak şirketin yüzde 28,8’ine sahip olmuş ardından bu satın alımda manispülasyon yapıldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Savcılar muhtemel manipülasyona işaret eden iki açıklama üzerinde özellikle duruyor. Geçtiğimiz yıl 26 Temmuz’da Mediaset yaptığı ilk açıklamada Vivendi’nin Mediaset Premium’u satın alma yönünde daha  önce varılmış anlaşmadan vazgeçtiği belirtiliyordu. Bu açıklama ardından şirketin hisseleri 3 eurodan 2,20’ya kadar geriledi.

12 Aralıkta yapılan ikinci açıklamada ise Vivendi’nin Mediaset’in hisselerinin yüzde 3’ünü satın aldığı ve hisselerini yüzde 20’nin üzerine çıkardığı belirtildi. Bu açıklama ardından ise Mediaset’in hisseleri 4,60 euroya kadar yükseldi. 

Mediaset’in yüzde 41,3 ile en büyük ortağı olan Berlusconi ise bu gelişme ardından Vivendi’yi “düşmanca bir şekilde satın almakla” suçlayarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Vivendi ise konuyla ilgili yaptığı duyuruda polis baskını doğrulayarak şu açıklamada bulundu: “Berlusconi Group’un Vivendi aleyhinde açtığı dava nedeniyle Vivendi’nin ofislerinde arama yapılmaktadır. Vivendi yönetimi olarak Mediaset’in hisselerini yasal yollardan ve şeffaf bir şekilde aldığımızı belirtmek isteriz. Bu anlaşmazlıktan ortaya çıkacak sonuçtan kesinlikle kendimizden eminiz.”

Güncellenme Tarihi : 5.10.2017 22:38

İLGİLİ HABERLER