Asayiş
  • 27.11.2015 17:53

Polis, CHP'li vekili hastanelik etti

Grubun arasında milletvekilleri de vardı. Polisin attığı biber gazından aralarında CHP'li vekiller de etkilendi. CHP'li Levent Gök biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Başkent'te gazetecilere destek eyleminde polisten gazlı müdahale
 
 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül dün akşam tutuklandı. İki gazetecinin tutuklanmasının ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de gazetecilere destek eylemleri düzenlendi. Ankara'daki eylemde gazetinin bürosuna yürümek isteyen gazetecilere polis gaz sıktı. Polisin müdahalesinde yaşanan arbedede Hürriyet.com.tr de ordaydı. 
 

EYLEMDEN SONRA GAZLI MÜDAHALE


Fotoğraf: Selahattin Sönmez


Basın açıklamasından sonra gazeteciler Atatürk Bulvarı üzerinden Çankaya Belediyesi'nin önünü gitmek istediler. Oradan Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na gideceklerdi. Ancak polis, gazetecilerin Atatürk Bulvarı'nı geçisine izin vermedi ve grubun ısrar etmesi üzerine kalkan ve jop kullanıp gaz sıkarak gazetecilere müdahale etti. Polisin gaz attağı grubun arasında CHP'li milletvekilleri de vardı. Yaşanan arbedenin ardından grubun geşişine izin verildi.



Ankara'daki kalabalık Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu önünde toplandı. Burada yapılan açıklamaların ardından grup olayısız bir şekilde dağıldı.

İSTANBUL'DA EYLEM SÜRÜYOR



 

İki gazetecinin tutuklanmasından sonra Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan gazeteciler destek eylemi düzenledi. Burada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, " Bu Can’a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Canın herkese selamı var" diye konuştu. Dilek Dündar, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde gazete binasına girdi.

MASASINDA "SORUMLU BENİM" MANŞETİ KALDI

Can Dündar’ın haber masasında "Sorumlu Benim" manşeti kaldı. Dündar’ın odasındaki günlük gazeteler bugün hiç açılmadı. Can Dündar’ın gazeteyi yönettiği odasında okuduğu eski tarihli gazeteler, kitaplar ve günlük kıyafetlerin yanında tutuklanmasına gerekçe olan haberin ardından yayınlanan Cumhuriyet Gazetesinin bir nüshası vardı. "Sorumlu Benim" manşetli gazetenin nüshası aylardır Can Dündar’ın haber masasının başında bulunuyordu.

TARIK AKAN: ÜZÜNTÜDEN PERİŞANIZ

Gazeteye ilk olarak sanatçılar Rutkay Aziz ve Tarık Akan geldi. Akan," Dünyanın hiçbir yerinde devletin yapmış olduğu yanlışı yayınladı diye gazetecinin ceza alması görülmemiş birşeydir. Benim ülkemde yaşanıyor. Üzüntüden perişanız"dedi.

"HEP Mİ BUNLARLA UĞRAYACAĞIZ"

Zülfü Livaneli de destek ziyareti için gazetedeydi. Livaneli, kapıda gördüğü Turgut Kazan'a sarılırken, "Hep mi bunlarla uğraşacağız. Bütün hayat böyle mi geçecek" dedi.

"PARMAKLIKLAR ARDINA KONULAN HABER ALMA HAKKIDIR"

Basın konseyi üyeleri de sabah destek ziyaretinde bulundu. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, " Tarihe geçecek utanç kararıyla cezaevine yolladık onları. Cezaevine gidenler, iki gazeteci olabilir ama aslında demir parmaklık arasına konulmak istenilen bu halkın haber alma hakkıdır"diye konuştu.

CHPLİLER DESTEK ZİYARETİNDE

CHP'liler de kalabalık bir grup halinde Cumhuriyet Gazetesine geldi. CHP Genel Başkan  Yardımcısı Enis Berberoğlu, Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın gazetenin Şişli'deki merkezine geldi.

GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Dündar ve Gül'ün tutuklandığı duruşmaya katıldığını hatırlatarak, " Orada nasıl bir tiyatronun sergilendiğini, nasıl bir tiyatronun oynandığını, sonucu belli olan oyunun nasıl 12 saat boyunca sürdürüldüğüne, hep birlikte şahit olduk. Ortada sadece gazetecilikten dolayı suçlamalar vardır. Can Dündar ve Erdem Gül, altını çizerek söylüyorum, gazetecilik yaptıkları için tutuklanmışlardır. Bu kırılma noktasıdır. İktidar önümüzdeki günlerde Suriye'ye yönelik saldırılarını artıracak ve savaşı yükseltecektir" diye konuştu.

"ORTADA BİR DAVA YOK"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de " Anayasamızın bir temel prensi vardır. Der ki, 'bir yazılı basın organında yapılan haberden dolayı, 4 ayı geçme halinde dava açılamaz' 5.5, 6 ay olmuş ortada bir dava yok. İki insan gazetecilik yaptığı için, bu ülkenin insanlarını aydınlatma sorumluluğunu yerine getirdiği için, bu ülkenin kaynaklarını terör örgütlerine peşkeş çekenleri ifşa ettiği için yargılanmıştır" dedi.

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:27

İLGİLİ HABERLER