Medya
  • 20.5.2017 00:20

Sözcü Erdoğan'ın villasına gözcülük etmiş

Sözcü gazetesine bu sabah saatlerinde FETÖ operasyonu başlatıldı. Gazete sahibinin de yer aldığı gözaltı listesindeki muhabir Gökmen Ulu, 15 Temmuz’da ‘Erdoğan’ı bulduk’ haberi yayınlamış ve Marmaris’teki otel için alınan güvenlik planlarını servis etmişti.

Sözcü’ye FETÖ’cü darbeye yataklıktan hesap soracak kanıt!

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında ‘FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek’ suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı listesindeki Gökmen Ulu, 15 Temmuz darbe girişimi günü yayınladığı ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu’ haberiyle suçlanıyor. Ulu için gözaltı kararı verilmesinin nedeni ‘Cumhurbaşkanı’na fiili saldırıyı kolaylaştırmak’ suçu.

sozcu3

Haberden hemen sonra suikast girişimi

Gökmen Ulu imzalı haberde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı bölgeye dair stratejik bilgiler ve koordinatlar yer alıyordu. Ayrıca, bölgeden alınan yoğun güvenlik önemlerine ilişkin raporlar da 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce yayınlandı. Gece saatlerinde ise aynı bölgeye FETÖ’nün üniformalı teröristleri saldırı düzenledi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin üçü firari, 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Helikopterler saat 03.03’te geldi
Marmaris Emniyet Müdürlüğünün darbe girişimi gecesine ilişkin 155 Polis İmdat hattı kayıtlarının da okunduğu duruşmada, polise yapılan ihbarlara göre sanıkları taşıyan helikopterlerin saat 03.03’te Marmaris’e geldikleri, 03.10’da helikopterlerden ateş açılmaya başlandığı netleştirildi.

Kayıtlarda ihbarda bulunan bir vatandaşın, “Helikopterler Turban Otelin orada, helikopterden inenler sivillere ateş ediyor. Helikopterlerden kimi görseler ateş ediyorlar. Burada hiçbir polis yok, helikopterle gelen askerler her tarafa ateş açıyor.” dediği dikkati çekti.

Ulu’nun avukatı Murat Ergün, polis ekipleriyle arama usül esaslarıyla ilgili müzakerede bulundu ve arama esnasında evin odalarına tek tek girilmesini istedi.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2017 00:57

İLGİLİ HABERLER