Medya
  • 1.7.2016 16:30

TRT 368 milyon lira kaptırdı

‘TRT 368 milyon kaptırdı’

Dış yapımlar başta olmak üzere iktidara yakın birçok isme ödediği astronomik ücretlerle kamuoyunun tepkisini çeken TRT’de yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan alınacak bandrol ücretleriyle de vatandaşın cebindekine göz diken TRT'nin, toplamda 368 milyon 328 bin liralık alacağını tahsil edemediği belirlendi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, radyo ve TV'lerden alınan yüzde 16'lık bandrol ücretine ek olarak cep telefonu ve tablet bilgisayarlar için getirilen TRT bandrolü düzenlemesini eleştirdi ve şunları söyledi:

“TRT, alacaklarını tahsil ederse ve bundan sonra kimseye para kaptırmazsa yeni vergilere de gerek kalmayacak. Vergi yükü altında ezilen vatandaşa yeni bir darbe daha vuruldu. Vatandaş, kendisinden kesilen paralarla iktidar yanlısı gazetecilerin, akademisyenlerin, doktorların zengin edilmesini kabullenemiyor. TRT niçin kendini yönetecek parayı bulamıyor? Niçin diğer özel televizyonlar gibi reklam gelirleriyle ayakta duramıyor? TRT'nin bugün için 47 firmadan 368 milyon 328 bin lira alacağı var. Adeta Milli Piyango gibi ikramiye dağıtmış. Üstelik Milli Piyango'nun verdiği büyük ikramiyenin 3 katını sadece bir firmaya kaptırmış! Bunları tahsil ederse vatandaşı da rahat bırakırlar belki.”

 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER