Medya
  • 18.4.2015 14:21

YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti

 

Atilla Sertel’in adaylığı iptal edildi Atilla Sertel,chp,İzmir,YSK

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in adaylığı, Basın İlan Kurumu’nun yönetiminde olduğu gerekçesi ile YSK tarafından iptal edildi.

Sertel, Twitter hesabından, ''Arkadaşlar, YSK, CHP 'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti. CHP'de Genel Başkanım ve arkadaşım Balbay'ın ardından üçüncü sırada kazanmanın onurunu yaşatan namuslu insanlara teşekkür ediyorum. Sağolun'' mesajını paylaşarak adaylığının iptal edildiğini duyurdu.
Sertel, ön seçimle 3. sıradan seçildiği CHP'den 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olmuştu. 

ATİLLA SERTEL KİMDİR? 
1956 yılında Eskişehir'de doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1979 yılında Milliyet'te başladığı meslek yaşamını sırasıyla Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gazetelerinde muhabir, istihbarat şefi ve haber müdürü olarak sürdürdü. Daha sonra Gözlem Gazetesi'nde Haber Müdürü, Gazete Ege'de Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı ve emekli oldu.
Sertel, yedi yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne 26 Mayıs 2009 tarihinde Başkan seçildi. Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına ise 27 Eylül 2009 tarihinde seçildi. 
Sertel halen Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi görevini sürdürüyor. 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:58

İLGİLİ HABERLER