Medya
  • 9.1.2020 22:23

Melekler sizi kanatlarıyla gölgelendirir

MELEKLER SİZİ KANATLARIYLA GÖLGELENDİRİR

Hanzale el Üseydî (Radıyallahü anh) ki Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Efendimiz’in vahiy katiplerindendi.
Hanzale (Radıyallahü anh) , Bir gün ağlayarak Ebu Bekr-i Sıddık’in ((Radıyallahü anh)  yanına uğradı.
Ebu Bekr-i Sıddık, (Radıyallahü anh) “Neyin var ey Hanzale!” diye sordu. Hanzale, “Ey Ebû Bekir!” de­di, “Hanzale münafık olmuştur.
Şöyle ki Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Efendimiz’in yanında olduğumuz sürece bize Cennet ve Cehennemi hatırlattığında gözümüzle görüyormuş gibi oluyoruz. Fakat onun yanından ayrılıp çoluk çocuğumuzun ve işlerimizin başına vardığımızda ise çoğunu unutuyoruz.” 

Ebu Bekr-i Sıddık (Radıyallahü anh), “Allah’a yemin olsun ki bizlerde aynı durumdayız, yürü beraberce Rasûlullah Efendimize’e gidelim dedi. Ve beraberce gittik. 
Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) onu görünce “Hanzale, derdin nedir?” diye sordu.
Hanzale: “Ey Allah’ın Rasûlü! Hanzale münafık oldu” dedi.
Sonra şöyle devam etti;  Şöyle ki, senin yanında bulunduğumuz hallerde Cennet ve Cehennemi hatırlattığında sanki gözümüzle görür gibi oluyoruz. Fakat senin yanından ayrılıp hanımlarımızın ve işlerimizin başına vardığımızda çok şeyi unutuyoruz. 
Ebu Bekr-i Sıddık
(Radıyallahü anh) dedi ki: Bunun üzerine Rasûlullah Efendimiz şöyle buyurdu:
- “Her zaman benim yanımdan kalktığınız durumda olsaydınız melekler oturduğunuz yerlerde yollar üzerinde ve yataklarınızda sizinle tokalaşırlardı. Fakat Ey Hanzale bazen öyle bazen böyle her an bir olmaz.” 
Hanzale eI Üseydî (Radıyallahü anh)’den rivayete göre Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Ey Ashabım sizler her zaman benim yanımda olduğunuz haldeki gibi iman üzere olabilseydiniz melekler sizleri kanatlarıyla gölgelendirirlerdi.” 

******************  ********************* *************************

Bu yaşanan olay aslında bizlere pek de yabancı değil..
Allahü teala ondan ilmi kadar razı olsun.
Enver Abi hemen her gün sohbet ederdi. Bizlere kurtuluşun yolunu gösterir; Ahiret hayatını, cenneti ve cehennemi anlatarak;
- Aman abiler, sakın yanlış yapmayın. Dininize de, yolunuzu da dört elle sarılın.Sakın ola Allahü teala için bir gram değeri olmayan bu dünyaya meyletmeyin.Yarın yıkılacak olan bu dünyaya yatırım yapmayın.
Abiler.. Ölüm var ölüm.. Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Yatırımı ahirete yapın.
Buradaki hiçbir yatırımınızı ahirete götüremezsiniz. Sadece hayırlı amellerinizi ve sevaplarınızı götürürsünüz.Sizi, dünyaya yatırım değil Ahirete yatırım kurtarır.

Biz de bunları dinlerken aklımıza dünya hiç gelmez idi.. Sohbetden ayrılıp eve varınca yine dünya işlerinin peşine düşerdik.
Rabbım günahlarımızı ve kusurlarımızı af ve mağfiret eylesin inşallah.
Allahü teala hepimize iki cihan iyiliği versin İnşallah.
Cuma’nızı tebrik eder, kıymetli dualarınızı beklerim.
ALLAH’A EMANET OLUNUZ.
METİN ÖZER

 

Güncellenme Tarihi : 9.1.2020 22:24

İLGİLİ HABERLER