Ekonomi
  • 21.2.2021 07:37

Mete Gündoğan'dan Erdoğan'a 'bürokrat' uyarısı!

İktisat Hareketi Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Mete Gündoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bazı uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, 20 Kasım 2019 tarihinde katıldığı bir canlı yayında hükümete; "Yabancılar gelirken yanlarında 5 kilo altın getirsinler." teklifinde bulunmuştu. Gündoğan’ın bu teklifi üzerine 2 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'nın 2182 nolu kararnamesi ile yolcuların beraberinde 5 kilo altın getirmesi serbest bırakılmıştı.

Altın serbestisinde karar değişti!

Resmi Gazete'de 19 Şubat tarihinde yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı 3557 nolu kararnamesi ile yolcu beraberinde getirilmesine izin verilen 5kg altın yasaklandı. Bu gelişme üzerine teklifin fikrini öne süren Prof. Mete Gündoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

'Acaba sayın Cumhurbaşkanımızın haberi var mı?'

“Yabancılar gelirken yanlarında 5 kilo altın getirsinler konuşmasını 20 Kasım 2019 tarihinde yaptık. 2 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı 2182 kararnamesi ile yolcu beraberinde 5 kilo altın getirmek serbest olmuştu. Bunu da açıkça 5 Mart 2020 tarihinde tebrik ettik. Doğru bir hamle idi. Devamında da tamamlayıcı hamleler bekliyorduk! Biz tamamlayıcı hamle beklerken dün Cumhurbaşkanlığı 3557 nolu yeni kararı ile yolcu beraberinde getirilmesine izin verilen 5kg altın yasaklandı. Yani eskiye dönüldü. Bu yapılandan sayın Cumhurbaşkanımızın haberi var mıdır acaba?"

'Bürokratları atamak yetmiyor'

"Burada çok ince bir işçilik görüyoruz! Eğer sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi yok ise bu fikrin nereden çıktığını takip edip fikir zincirinden niyet bütünlüğünü anlaması gerekir. Son sıralarda IMF güzellemeleri, bu tür cinlikler vs. bize eski hali dayatıyor! Bu krizdir. Eğer sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi var ise IMF ve şürekasının ülkemizde oluşturduğu ekonomi/maliye ikliminde yetişenlerin onların zihniyetine ram olduklarını gösterir. Kuvvetle muhtemeldir ki bu yaklaşımı, 'mecburuz' sosu ile takdim etmişlerdir. Lakin bir tercihtir. Bürokratları atamak yetmiyor! Onlara bir istikamet tayin etmek gerekiyor. Sonra da takip etmek gerekiyor. Yoksa onlar bildiklerini icra ediyorlar. Hangi fikir ikliminde yetiştilerse o iklimin meyvesinin yetiştiriciliğini yapıyorlar!”

Güncellenme Tarihi : 21.2.2021 07:37

İLGİLİ HABERLER