Gündem
  • 28.11.2021 15:43

Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarısı: Kar, sağanak, fırtına...

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü kritik hava durumu uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamada, Marmara Bölgesi için kuvvetli ve tam fırtına uyarısı geldi. Öte yandan, Yurt genelinde hava sıcaklıklarının SAlı gününden itibaren düşeceği bilgisi aktarılırken İç Anadolu bölgesi için Çarşamba gününden sonra kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.

İstanbul ve çevresi için kritik hava durumu uyarısı geldi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafndan Pazartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli ve tam fırtına uyarısında bulunuldu. Açıklamada; rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve tam fırtınanın 70-110 kilometre saat şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden esmesi öngörülüyor. Rüzgarın yarın sabah ilk saatlerden itibaren bölge genelinde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ile Yalova'da kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

HIZI 110 KM'Yİ BULACAK

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova için pazartesi sabahından itibaren etkili olması beklenen fırtına uyarısı yapıldı. Açıklamada, rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve tam fırtınanın 70-110 kilometre saat şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Vatandaşlardan, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Hava tahminleri uzmanı Cengiz Çelik kritik açıklamalarda bulundu. "Özellikle Bugünden itibaren İç ve Kzuey kesimlerimizde yağış devam ediyor. Doğu bölgelerimize doğru ilerliyor ancak, yarından itibaren yeni bir yağış etkisi altına girecek yurdumuz...Özellikle pazartesi salı ve çarşamba günü tüm yurdumuzda yağış görebiliriz." dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.11.2021 15:45

İLGİLİ HABERLER