Gündem
  • 3.12.2021 03:59

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı! 14 ilde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan hava durumu tahmin raporuna göre; İstanbul için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın için yapılan uyarıda, "Rüzgarın yarın Marmara Bölgesi'nde, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Peki yarın hangi illerde sağanak ve lodos bekleniyor? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın için yapılan uyarıda, "Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-50 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji Marmara Bölgesi içinde ayrı bir uyarıda bulundu.

Bu uyarıda ise, "Rüzgarın yarın Marmara Bölgesi'nde, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" bilgisi yer aldı.

10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji, 10 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Buna göre; Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Manisa'da şiddetli rüzgar ve sağanak yağış bekleniyor.

4 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu illerde sağanak ve rüzgarın etkili olması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 3.12.2021 04:14

İLGİLİ HABERLER