Gündem
  • 20.9.2019 08:02

MHP hükümetin görevi getirdiği FETÖ şüphelisi Tamince'ye savaş açtı

Adalet Bakanlığı'ndan Fettah Tamince sürprizi

17-25 Aralık sonrası FETÖ'cü Zaman Gazetesi'nin yüzde 10'unu satın alan, TUSKON dahil KHK ile kapatılan vakıfları kuran, Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüşen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Bu adamı kim koruyor?” diye sorduğu Fettah Tamince için Adalet Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir hamle geldi.

Adalet Bakanlığı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Tamince hakkında verilen “takipsizlik” kararının kaldırılması için “kamu yararına bozma” istedi. Bakanlığın talebinin kabul edilmesi durumunda Tamince hakkında yürütülen soruşturma yeniden açılacak.

Habertürk’ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, “FETÖ üyeliği”nden hakkında bugüne kadar 4 soruşturma başlatılan işadamı Fettah Tamince’nin İstanbul’daki soruşturması “takipsizlikle” sonuçlanmıştı. Tamince hakkında Antalya’daki iki ayrı soruşturma da yine “takipsizlik” kararı verilmişti. Tamince hakkında Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan tek davada da “Tamince’nin FETÖ’ye yardım suçundan beraatine” karar verilmişti. Antalya’daki soruşturmada verilen takipsizlik kararına da emekli hakim Osman Kaçmaz itiraz etmişti. İtirazı kabul eden Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği de takipsizlik kararını kaldırmıştı. Bu karar “kesin nitelik” sayılsa da soruşturma savcısı yeniden Tamince hakkında “düzeltme” talebinde bulunmuştu.

BAKANLIK İTİRAZ ETTİ

Adalet Bakanlığı’ndan Antalya’da yaşanan bu sürece dair dikkat çeken bir hamle geldi. Bakanlık, Tamince hakkında verilen “takipsizlik” kararının kaldırılması için “kanun yarına bozma” yoluna başvurdu. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan “kanun yararına bozma” talebinde Antalya’da yaşanan soruşturma süreci özetlendi. Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin takipsizlik kararının kaldırılmasına dair kararının “kesin nitelikte” olduğu vurgulanan kararda, “Bu karar olağanüstü kanun yolu ile bozulmadan, adı geçen hakimlik tarafından aynı konuda yeni bir karar verilemeyeceği gözetilmeksizin yazılı bir şekilde karar verilmesinde (takipsizlik kararının kesinleştirilmesi) isabet görülememiştir” denildi.

YENİDEN SORUŞTURMA AÇILACAK

Bakanlığın bu talebi önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na oradan da Yargıtay’ın ilgili dairesine gidecek. Şayet daire bakanlığın “kanun yarına bozma” talebini kabul ederse Antalya’da Tamince hakkında “takipsizlikle” sonuçlanan soruşturma yeniden açılacak.

Tamince hakkında daha önce çeşitli savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilmişti. İstanbul, Antalya, Konya gibi şehirlerde hakkında yürütülen soruşturma ve davalardan kurtulan Tamince'ye Atatürk Kültür Merkezi inşaatı projesinin cerilmesi siyasi kayırma tartışmalarına yol açmıştı. Tamince'yi yargılandığı davalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının savunduğu ortaya çıkmıştı.

NİHAL OLÇOK'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok da, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Nihal Olçok, paylaşımına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketleyerek, "Ben söylediğimde DÜŞMAN ilan edildim. Soruşturmayı yapan savcıyı görevden al ama onun soruşturmalarını ve davalarını iptal etme. Bu insanla alay etmektir. Hele FETÖ davaları tam bir rezalet. İşte şimdi TEŞEKKÜR EDERİM. Olması gereken buydu" diye belirtti.

MHP’den Fettah Tamince açıklaması: Yönetimden kovulmalı

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Adalet Bakanlığı'nın 'Fettah Tamince' kararının çok yerinde olduğunu belirterek, “Tamince, Turizm Tanıtma Ajansı Yönetim Kurulundan istifa ettirilmeli” dedi.

MHP’den Fettah Tamince açıklaması: Yönetimden kovulmalı

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Adalet Bakanlığı’nın itirazı sonrası Fettah Tamince hakkında yeniden soruşturma açılmasıyla ilgili konuştu.

Adalet Bakanlığımıza teşekkür ediyorum

Adalet Bakanlığı'na Fettah Tamince kararından dolayı teşekkür eden Enginyurt, “Şimdi gereği yapılmalı. Tamince, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma Ajansı Yönetim Kurulundan istifa ettirilmeli. Öyle ya, hakkında FETÖ soruşturması açılan birinin Devlette ne işi var?” dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2019 09:14

İLGİLİ HABERLER