Gündem
  • 12.1.2021 19:21

MHP'den dikkat çeken HDP hamlesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı konuşmada HDP’nin kapatılması için Yargıtay’ın gereğini yapması çağrısında bulunmuştu. Bahçeli’nin açıklamalarının ardından bir televizyon programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesini hatırlatarak, Yargıtay görevini yapmazsa Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP’nin kapatılması için başvuru yapacaklarını açıkladı.

Dün MHP lideri Devlet Bahçeli, dikkat çeken bir açıklama yaptı. HDP'nin kapatılmasın ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevini yapmalı gerektiğini hatırlatarak gereği yapılmazsa MHP'nin harekete geçeceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CNN Türk'e açıklama yaptı. MHP, 3 bin sayfalık "Kobani" iddianamesi incelemeye aldı. Daha önce HDP yöneticileri hakkında açılan iddianameler hem de verilmiş hükümler incelmeye alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başkalığında çalışmalar yapılıyor.

Yıldız, "MHP Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'yi kapattırma davasını açmasını beklemektedir. Genel başkanımızın buyurduğu gibi gecikme olursa MHP hazırlıklarını tamamlamıştır. Genel başkanımız talimat verdiği an dava açılacaktır" dedi.

MHP önce Yargıtay açıklamalarını bekleyecek daha sonra bu adım gelmezse HDP'nin kapatılması için yargılaya başvuru yapacak.

HDP'den yapılan açıklamada ise "Bahçeli, yargı üzerinde baskı kurmaktadır" denildi.

Bahçeli ne demişti?

Devlet Bahçeli Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP'nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP'yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır. Anlaşıldığı üzere, 2021 reform yılı olacaktır. Bizim de arayış ve özlemimiz budur. Hukuktan ekonomiye, daha doğrusu hayatın her alanında 2023 vizyonuna muvafık ve müzahir bir reform seferberliğine sonuna kadar destek olacağımızın güvence ve sözünü açık çek olarak veriyoruz."

 

Güncellenme Tarihi : 12.1.2021 20:06

İLGİLİ HABERLER