Ekonomi
  • 12.12.2019 11:05

Miami Şehri Ve Kalınabilecek Yerler

Yeni yerler. yeni ülkeler, yeni hayatlar ve yeni kültürler. Bunların hepsi keşfedilmek için bekliyor. Hayatımıza yenilikler katmak farklı yaşayışları olan insanlar ile tanışıp kültürlerini keşfetmek gezmeyi seven insanların hayalini kurduğu şeylerden bir tanesidir.  Ulaşımın kolaylaşması ile birlikte insanlar artık istedikleri noktalara çok kolay bir şekilde gidebilmektedirler.  Yani dünyanın her şehir neredeyse keşfedilmiş durumda.  Özellikle turist akımının fazla olduğu şehirlere baktığımız zaman turistlerin ihtiyaçlarının tam olarak kaşılanabileceği şekilde şehrin yapısı oluşmaktadır. Dünyada bulunan her ülkede gezilebilecek birçok şehir bulu9nmaktadır. Bu şehirlerin her birisinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Yani nereye giderseniz farklı bir şeyler ile karşılaşacaksınız. Ülkemizden birçok kişinin gittiği yerlerden bir tanesi de Florida eyaletinde bulunan Miami şehridir.

Miami şehri Amerikanın büyük şehir sıralamasında 45. Sırada yer almaktadır.  28 Temmuz 1896 yılında resmi olarak şehir unvanını almıştır. Bu şehre gidecek olursanız ilk olarak fark edeceğini şey Miami şehrinin diğer şehirlerden hem görünüm olarak hem de kültürel bakımdan birçok farklılığın olduğunu göreceksiniz.  Miami şehrinin halkı Karaipler, Kübalılar ve Halitlerler milletinin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır.

Dünyanın en çok konuşulan dillerinden birisi olan İspanyolca dili bu şehirde de en çok konuşulan ikinci dil olarak kullanılmaktadır. Şehir adını etrafında bulunan Miami nehrinden almaktadır. Bu şehirdeki gece hayatı neredeyse durmadan 24 saat boyunca devam etmektedir.   Herkese ününden söz ettirmiş olan gemilerin seyahat ettiği şehirlerden birisi olması da ayrı bir ilgi çekici nokta olarak görülmektedir. Bu şehir sadece dışarıdan gelen turistleri değil Amerikalılar'ında ilgi odağı haline gelmiş bir şehirdir. Miami şehri Amerikalılar tarafından sihirli şehir lakabı ile hal arasında nitelendirilmektedir. Beyaz kumsalları, tarihi yapıları ve gün batımı ile ortaya çıkan harika manzaraları görmek bu şehre gitmek için en büyük sebeplerden sayılır. Şehrin kültürel yapısındaki gelişmişlik düzenin artmış olması da eğitim bakımından Başarlı üniversitelerin bulunmasına olanak tanımıştır.

Miami Şehrinde  Eğitim

Barry üniversitesi, Florida Memorial Üniversitesi, The üniversite Of Miami ve daha birçok üniversitenin bulunduğu bu şehirde eğitimin önemi gerçek anlamda bilinmektedir.  2.5 milyon nüfusa sahip olması şehrin gelişmiş olamsındaki en büyük etkenlerden birisidir. Büyük şehirlerin tanıdığı ayrıcalıklarda fazla olmaktadır. Bu sebepten dolayı şehrin alternatifleri de sayılmayacak derecede çoktur.

Miami şehrine gittiğiniz zaman iklim konusunda çok şaşırmayacaksınız. Fakat iklimin tropikal olması ülkemizdeki bitki çeşitliliğinden daha fazla ve daha çok yeşil alan görmenizde kaçınılmazdır.

Tropikal iklime sahip yerlerin en belirgin özellikleri arasında yazların sıcak ve nemli olmasıdır. Kış vakitlerinde ise çok soğuk olmamakla birlikte ılık geçmektedir.

Miami Şehrinin İklim Özellikleri

Ttropikal iklimin özelliklerinden biri yağışın çok olmasıdır. özellikle haziran ve eylül aylarında yağmurun şiddetlendiği söylenebilir.  Kış aylarında ülkemizdeki kadar sıcaklıklar düşmemektedir. Yaklaşık olarak 15 ile 24 derece arasında sıcaklıklar seyretmektedir.  Yaz aylarında sıcaklık 24 ile 35 derecelerde görülebilmektedir.  Miami şehrinde gezmek için en uygun aylar ocaklar ve mayıs olarak önerilmektedir.  Yaz aylarında sıcaklıkların çok yüksek olması gezmek amaçlı gidenlerin bunalıp yeteri kadar gezememelerini neden olabilmektedir.

Şehrin sıcaklıklarının yüksek olması şehirdeki gezmeyi etkilemektedir. Tatil için ya da iş amaçlı olarak Miami şehrine gidecek olursanız mutlaka yanınızda ince kıyafetler götürmeniz tavsiye edilir. Eğer gittiğiniz tarih yağışların çok olduğu zamana denk geliyor ise yanınızda şemsiye ya da yağmurluk tarzı edevatlar da alabilirsiniz.

Miami Şehrinde Ulaşım

Bu şehirde en iyi şekilde gezebilmek için kendinize özel bir araç kiralamanız en uygun seçenek olacaktır.  Bunun nedeni ise herkesin kendi arabasını kullanıyor olmasıdır. Gezmek amaçlı olarak bu şehre gelen kişiler hemen herkes kendilerine uygun bir araç kiralayarak gezmeye başlamaktadırlar. Bu şehrin ulaşımı için metrobüs,  Metromover, metrorail gibi ulaşım araçları bulunmaktadır. Dünyanın birçok şehrinde olduğu gibi bu şehirde de öğrencilere indirimli olarak ulaşım imkânı sağlanmaktadır.  Şehrin içinde birçok üniversitenin olması da bu İndirimin bir fırsat olarak görülmesine neden olmaktadır.

 Miami Şehrinde Gezmek İçin Kendinize Uygun Ulaşım Seçeneklerine Ayarladıktan Sonra Gezebileceğiniz Yerler

Miami kalınacak yerler hakkında detaylı bilgi almak için https://www.neredekalinir.net/miami/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Coconut Grove,  bu bölgede yıl boyunca birçok festival düzenlenmektedir.  Bilime ve uzaya ilgisi olan kişiler için bu bölge tam istedikleri bir yer olacaktır.

Coral Gables,  bölgesinde caddeler genellikle ağaçlarla çevrili bir şekilde dizayn edilmiş birçok bitkinin ve fıskiyeli havuzun olması da kendinize Venedik’te hissetmenize neden olacaktır.  Şehirde bulunan müzeler yabancıların en çok gitmek için merak ettiği yerlerden birisi olmayı sağlamıştır.

Dawton Miami,  şehrin merkezidir.  Bu şehrin özelliklerinden birisi sanat çalışmalarına yoğun şekilde önem veriyor olmasıdır.  Şehirde sanatsal etkinlikler çokça görülebilmektedir.  1924 yılında özgürlük kulesi yapılmış ve şehirdeki ilk gökdelen unvanını almıştır.

Ve daha birçok gezebileceğiniz bölgesi ile Miami tam bir cennet olarak tasvir edilebilir.

Şehirde yeteri kadar kalabilmek ve her yeri gezebilmek için en önemli faktörlerden bir tanesi konaklamadır.  Bu Şehirde en iyi şekilde ve en avantajlı fiyatlarla kalabilmek için daha gitmeden rezervasyon yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Miami Şehrinde Kiralık Evler

Bu evler otellerde kalmayı istemeyen kişiler için günlük olarak kiralamaya açık bir şekilde alıcılarını beklemektedir. Airbnb sistemi sayesinde indirimli şekilde günlük evlerden yararlanabilirsiniz.

My Mide Lüks Otellerde Kalmak

Şehrin nüfusunun çok olması ve turistlere yoğun bir şekilde ev sahibi yapıyor olması da lüks otellerin çokça olmasına ve her kesime hitap etmesine neden olmaktadır la ki lüks otellerde kalmak istiyorsanız

Lüks Otellerden Bazıları

Posivite Vibes

Konumu miami ile Hollywood arasındadır. Sahile ile arasında mesafe yoktur. Rahatlıkla sahili izleyebilirsiniz. Odadaki mutfak seçeneği de oldukça kullanışlı bir hal almasına neden olacaktır.

Privite Ocean  Condos At Hyde Beach Resort Ve Residance gib otellerde de doğa ile plajın net bir şekilde görülmesini sağlayan özellikleri ile turistlerin tercih ettiği yerler arasında yer almaktadır.

Four Seasons Hotel At The Surf Clup gibi lüks otellerde sunmuş oldukları hizmetler ile diğer otellerden bir tık daha çok tercih edilen bir otel olabilmeyi başarmıştır.

Ve daha birçok lüks otel ile miami şehrinde konaklayabilirsiniz.

Miami şehrinde sadece lüks değil düşük bütçeli kişilere hitap eden otellerde bulunmaktadır.

Düşük Fiyatlı Oteller

Kimpurton EPIC Hote, Mr C Coconut Grove ve daha birçok otel fiyatlarına göre hem çok uygun hem de fiyatlarına oranlla kaliteli hizmetler vermektedir.

Bütün ülkeler hakkında detaylı bilgi için neredekalinir.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 12.12.2019 11:06

İLGİLİ HABERLER