Dünya
  • 21.1.2020 12:03

Mısır zindanlarından haykırış! O anlar sızdırıldı

KAYNAK : YENİ AKİT

Mısır’daki bir hapishanede kaydedilen görüntüler, mahkumların nasıl şartlar altında tutulduğunu gözler önüne serdi.

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbeyle indiren cuntacı ABD kuklası Abdülfettah es-Sisi, 60 binden fazla Müslüman’ı zindanlara tıktı. Siyasi mahkumları kötü şartlar altında hapseden Sisi yönetimi, Müslümanları aç ve susuz bırakarak, tıbbi olarak yetersiz ve soğuk hücrelerde tutuyor.

Hapishanedeki görüntüler yürek yaktı

Mısır’daki Tora Hapishanesi’nden sızdırılan görüntüler, mahkumların içinde bulunduğu kötü şartları bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde, mahkumların hücrelerdeki kapıları yumrukladığı ve ölmek üzere olan birisi için yardım çağırdığı duyuluyor. Görüntünün sonlarındaysa, “Allah bize yeter” dendiği işitiliyor.

Middle East Monitor’deki habere göre görüntüleri We Record paylaştı.

Mısır zindanlarındaki kötü koşullar

2020’nin başlarında 47 yaşındaki Mahmud Abdülmacid’in, hapishanede tıbbi yetersizlik, açlık ve soğuk nedeniyle durumu kötüleşmiş ve yaşamını yitirmişti. Mısır’da mahkumlar aşırı kalabalık, havalandırmasız ve kirli hüclerde tutuluyor, yemek ihtiyaçları yeterince karşılanmıyor. Dışarıdan battaniye, ısıtıcı ve sıcak tutacak herhangi bir giysinin temin edilmesinin de yasaklandığı hapishanede, yetkililer, Mahmud Abdülmecid ve arkadaşlarının yardım talebine rağmen sağlık durumunun kötüleşmesine göz yummuştu.

Abdülmecid’in ölümünün ardından, mahkumlar açlık grevi başlatarak soruşturma talebinde bulundu. Hapishane yetkilileri grev başlatan mahkumların hücrelerini basarak eşyalarına el koydu.

Bir hafta önce de 54 yaşındaki Mustafa Kassem, Mısır hapishanelerinde ölen ilk ABD’li oldu. Şeker rahatsızlığı ve kalp hastalığı bulunan Mustafa Kassem de, hapishane yetkililerinin duyarsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kassem’in vefatından kısa bir süre sonra da Alaa el-Din Saad yaşamını yitirdi.

Ve geçtiğimiz yıl Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Olan Muhammed Mursi de, hücredeki olumsuz koşullar nedeniyle rahatsızlanmış, mahkeme salonunda fenalaşmış ve önlem alınmadığı için oracıkta şehit olmuştu. Mursi’nin şehadeti, Mısır’daki hapishane koşulları ve Sisi uşaklarının mahkumlara yönelik tavrını özetler nitelikteydi!..

yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 12:12

İLGİLİ HABERLER