Medya
  • 17.1.2020 17:37

Müge Anlı'nın programını polis bastı

Müge Anlı canlı yayın programından bugün bir son dakika haberi geldi. Programa katılan ve sahte gelinlerin kendilerini kandırdığını iddia eden 12 erkek programda dolandırıcıların yakalanması için yardım istemişti. Konu ile ilgili olarak canlı yayına bağlanan birçok vatandaşın kendilerinin benzer şekilde dolandırıldığını iddia etmesi üzerine ekipler harekete geçti. Bugün Müge Anlı canlı yayınına çete lideri M.Ş. katıldı. Adı geçen kişinin Fas'tan tam 600 kadın getirttiği ve onlarca erkeği dolandırdığı ortaya çıktı. Bugün Müge Anlı canlı yayınından gelen son dakika haberi ile programda konuşulanları ihbar kabul eden Emniyet yetkilileri çete lideri M.Ş. gözaltına aldı. İşte yaşanan olay ile ilgili tüm detaylar…

'Sahte Evlilik Çetesi' ile ilgili görsel sonucu

CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI!

'Sahte Evlilik Çetesi' ile ilgili ATV'de yayınlanan programında Emniyet yetkililerine seslenen Müge Anlı, "Saf insanları kandırıyorlar. Bunu burada bırakmayacağım. Sonuna kadar gideceğim" demişti. Bugün stüdyoya gelen ve onlarca erkeği dolandıran çete liderinin Fas'tan tam 600 kadın getirttiği ortaya çıktı.

'Sahte Evlilik Çetesi' ile ilgili görsel sonucu

İşte canlı yayında yaşanan o anlar…

EVLİLİK MAĞDURLARI CANLI YAYINA KATILIP YARDIM İSTEMİŞTİ

TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında evlenme vaadiyle kandırılan onlarca erkek binlerce liralarını evlilik çetesine kaptırdı. Aracılardan simsarlara, damat adaylarından sahte gelinlere uzanan şehirler arası evlilik turları ise toplumsal bir soruna dönüştü.

Müge Anlı, mağdur olan bütün erkekleri canlı yayına tek tek çağırdı. Oluşan tablo ise bir hayli dikkat çekiciydi. Türkiye'nin pek çok şehirinden yollara düşen evlilik mağdurlarının yolu Hatay'da kesişti. İstanbul, Gebze, Nevşehir, Konya, Uşak ve daha bir çok ilden evlenmek isteyen damat adayları Hatay'a gitti. Olayın ortaya çıkması ise bakın nasıl oldu.

Cengiz Bey'in kayın biraderi Niyazi Acur da canlı yayına katılarak geçmişte kendisini 12 bin lira tutarında dolandırdığını iddia etti. Ayrıca kendi kızı ile Cengiz Bey'in oğlunun evlendiğini söylerken, o dönem Cengiz Bey'in, 50 bin liralık bir senet hazırladığını iddialarına ekledi. Cengiz Çelik ise kendi köylüsünden 3 kişiyi evlilik için Hatay'a götürdüğünü kabul etti.

Müge Anlı'nın programına katılan bir başka isim ise İbrahim Karaman'dı. İbrahim bey de evlenmek istediği kişi tarafından dolandırıldığını, 25 bin TL parasını geri istediğini canlı yayında açıkladı ve yardım istedi. Ancak mağdurların arkası bir türlü kesilmedi.

CANLI YAYINA MAĞDUR YAĞDI

Canlı yayına bağlanan Yasin Yıldızhan, Mustafa Yelboğa, Adem Ata ve Mahir Yıldızhan evlilik vaadiyle dolandırıldıklarını ve paralarını geri istediklerini belirten diğer isimlerdi. Bu kişilerde yine Cengiz bey tarafından evlilik vaadiyle Suriye uyruklu kadınlara tanıştırılmıştı. Olay sadece 5 erkekle kalmadı. Türkiye'nin bir çok ilinden programa bağlanmak isteyen evlilik mağdurları Stüdyoya sığmadı. Sahte gelinlerle evlenmek için Hatay'a gidip binlerce lirasını kaptıran evlilik mağdurlarının sayısı gün geçtikçe artarak devam etti.

ONLARCA KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

Yöntemler benzer sahte gelinler ise çoğu zaman aynıydı. Kiminin kardeşi kiminin oğlu kiminin de kuzeni evlilik mağduruydu. Evlenme hayalleriyle yola çıkmışlar ama hep aynı kişilere paralarını kaptırmışlardı. Birlikte hareket etme kararı alan evlilik mağdurları adliye gidip şikayetçi oldular paralarının geri ödenmesini istediler.

 

Müge Anlı'nın canlı yayınına katılan evlilik mağduru 12 vatandaş kendilerini dolandıran kadınların bulunmasını istedi. Gaziantep'te kurulduğu iddia edilen çetenin yakalanması için ise çalışmaların başlatıldığı söylendi. Kütahya İl Jandarma Komutanlığı, Müge Anlı'nın yayınını ihbar kabul sayarak, dolandırılan Kütahyalı vatandaşların Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'ne ya da Jandarma Komutanlığı'na giderek suç duyurusunda bulunmalarını istedi

CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

Fas'tan 600 kadın getirip Türk erkeklere evlenme vaadiyle pazarlayan ve onlarca lira para alıp dolandırdığı iddia edilen çete lideri M.Ş. bugün program için stüdyodaydı. Programda konuşulanları ihbar kabul eden Emniyet yetkilileri, çete lideri olduğu belirtilen M.Ş.'yi canlı yayında gözaltına aldı.

Araştırmacı-Gazeteci Müge Anlı, günlerdir gündemde olan 'Sahte Evlilik Çetesi'nin peşindeydi. Yaptığı yayınlarla Emniyet yetkililerine seslenen Anlı, "Saf insanları kandırıyorlar. Bunu burada bırakmayacağım. Sonuna kadar gideceğim" demişti. Fas'tan 600 kadın getirip, Türk erkeklere evlenme vaadiyle pazarlayan ve onlarca lira para alıp dolandırdığı iddia edilen çete lideri M.Ş. Müge Anlı'nın bugün stüdyosundaydı. Programda konuşulanları ihbar kabul eden emniyet yetkilileri, çete lideri olduğu belirtilen M.Ş.'yi canlı yayında gözaltına aldı.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2020 17:42

İLGİLİ HABERLER