Dünya
  • 2.12.2021 00:20

Müslümanlar İslam'ı bırakmadan asla Fransız olamazlar

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin Yahudi adayı Zemmour, İslam'ın siyasi ve hukuki kurallarının Fransız olmayı engellediğini öne sürerek "Müslümanlar İslam'ı bırakmalı ve asimile olmalı" dedi.Fransa'da 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Eric Zemmour Fransa'daki Müslümanlara "İslam'ı bırakıp asimile olmaları" çağrısında bulundu.

"İslam'ı bırakmadan Fransız olamazlar"

Daha önce de İslam ve Müslümanlar aleyhindeki sözleriyle tanınan Eric Zemmour katıldığı bir televizyon programında Fransa'daki Müslümanların da cumhurbaşkanı olacak mısınız? sorusuna, "İslam'ın hukuki ve siyasi kurallar içerdiğini, Müslümanların bu nedenle İslam'ı bırakmadan Fransız olamayacağını belirterek Müslümanlara İslam'ı bırakıp asimile olmaları" çağrısında bulundu.

Eric Zemmour'un bu açıklaması büyük tepki çekti. 65 milyon nüfuslu Fransa'da yaklaşık 7 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor.

Eric Zemmour kimdir?

Zemmour, Fransa'ya karşı verilen Cezayir Kurtuluş Savaşı (1954-1962) nedeniyle bu ülkeden ayrılıp Fransa'ya yerleşen Cezayirli Yahudi bir ailenin mensubu olarak 1958'de dünyaya geldi. Medyacı olan Zemmour uzun yıllardır İslam, Müslümanlar ve göç karşıtı açıklamalarıyla biliniyor.

Eric Zemmour 10 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek olan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday oldu.

Anketlere göre ilk sırada mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikinci sırada ise Xavier Bertrand geliyor. Bu durumda seçimin ikinci tura kalması ve bu iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 2.12.2021 00:21

İLGİLİ HABERLER