Asayiş
  • 30.11.2021 23:59

Müslüme otopsisi sonucu ne? Müslüme’nin ölüm nedeni ne?

Müslüme otopsi sonucu son dakika, Müslüme son dakika kim öldürdü, Müslüme neden öldü? soruları son günlerde bir hayli merak ediliyor. Mersin'in Gülnar ilçesinde küçük Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasının ardından tüm Türkiye büyük bir yağa boğulmuştu. Minik Müslüme’nin nasıl ve neden öldüğü konusunda kafalardaki soru işaretleri bir hayli fazla olduğundan Müslüme’nin ölümü sonrası yapılan resmi açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki Müslüme’nin otopsisi çıktı mı? Müslüme dağda nasıl öldü? Müslüme’nin kaç kardeşi kar?

Müslüme son dakika haberleri: Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım'da çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cesedi 19 Kasım'da bulunmuştu. Jandarma ekipleri, aile bireylerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak üzere karakola götürmüştü.

Müslüme Yağal'ın cenazesi 20 Kasım'da Karaman'da toprağa verilmişti. Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığınca, Müslüme'nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 aile yakının sorgusu tamamlanmış, kişiler adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen çocuğun anne, baba, kardeşleri ve bazı aile yakınlarının da arasında olduğu kişilerin savcılık sorgusu tamamlandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan dede Hasan Yağal tutuklandı.

Müslüme ölüm nedeni ne?

Müslüme’nin adlı tıp raporu çıktı mı? Müslüme ölüm sebebine ilişkin henüz Adli Tıp'tan bir açıklama yapılmış değil. Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra cesedi 10 gün sonra bulunan Müslüme Yağal'ın (3) ölümü ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Müslüme'nin vücudunda öldürücü travmatik lezyon görülmediği, cesedinin üzerinde larvalar oluştuğu belirtildi. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, "3 yaşındaki çocuğun bu koşullarda dağda 10 gece geçirmesini bırakın, 1-2 gece bile yaşaması pek olası değildir. 24 saat içinde hayatını kaybeder" dedi. Yanışlı Mahallesi'ndeki çadırlarına dönen aile üyeleri ise iddialarla ilgili konuşmak istemedi. Anne Selvi Yağal, "Kayınpederim neden tutuklandı, bilmiyorum" dedi.

Müslüme’nin kardeşleri nerede?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,tarafından yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili çıkan haberler nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi. Mersin'in Gülnar ilçesinde küçük Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasının ardından bakanlık uzmanlarının aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başladığı kaydedilen açıklamada, "Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde 4 çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteğiyle bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

Ayrıca anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir." bilgisi verildi. Öte yandan  Silifke Başsavcılığı, Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili yayın yasağını ihlal eden haberler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olaya ilişkin Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve halen sürdürülmekte olan soruşturma kapsamında, 22 Kasım 2021 tarihinde Gülnar Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alındığı hatırlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2021 23:02

İLGİLİ HABERLER