Yaşam
  • 14.1.2020 21:56

Mustafa Sandal Kimdir?

Mustafa Sandal 1970 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Özel Dost Koleji’nde ilkokul öğretimini tamamladıktan sonra ortaokul, lise ve üniversite eğitimini tamamlamak için yurtdışına gitti. Üniversite yıllarında çok sevdiği müzikten ayrılamayan Sandal, 1989’lu yıllarda üniversite eğitimini tamamlamadan Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.  İstanbul’a döndüğünde içerisinde Onno Tunç, Selçuk Başar, Uğur Başar ve Garo Mafyan gibi müzisyenlerinde bulunduğu İstanbul Gelişim Stüdyosuna gitti. Buraya katılmasıyla birlikte kariyerinde atabileceği en önemli adımı attığının farkındaydı. Kariyerine ilk olarak söz yazarlığı ile başlamasıyla birlikte Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Muazzez Abacı, Zerrin Özer, Yonca Evcimik, Burak Kut, Emel Müftüoğlu ve Hakan Peker gibi sanatçılara farklı farklı besteler vermiştir. Bu şarkıcılara verdiği bestelerin seslendirildikten sonra mükemmel geri dönüşler alması söz yazarlığı konusunda aranan kan olmasına sebep olmuştur.

Mustafa Sandal Şarkıları aslında 1994 yılında “Suç Bende”adlı albümün çıkarılmasıyla birlikte ne kadar ilgi göreceğini göstermiştir. Bu albüm ile birlikte başlattığı Türkiye turnesinde 140 yurtiçi 30 tane de yurtdışı konseri vererek Türkiye’de herhangi bir şekilde kırılamayan bir rekora imza attı.  1996 yılına geldiğinde ise “Gölgede Aynı” adlı albümle birlikte diğer tüm albümlerden farklı bir işe imza attı. Bu işte ise albümün aranjörlüğünden tutun birçok işlemine kadar kendisi tarafından yapılmaktaydı. Bualbümde 2 milyon kaset ve 600 bin adet CD satışı yaptırarak yine viral olmayı başardı. “Bir Anda” adlı şarkıya çekilmiş olan klip o zamanlarda gençler tarafından büyük ilgi gördü.

Günümüzde ise Mustafa Sandal müzik piyasasında her ne kadar etkili olamadıysa da ara sıra çıkarmış olduğu şarkılar ile bizlere kendini hatırlatmaktadır. Cover klipleri ile gündeme bomba gibi düşen Zeynep Bastık ile birlikte yaptıkları projeyi duyurmalarının ardından insanlar tarafından büyük heyecanlı ebkleyiş başladı. 2020 yılına önemli bir süpriz parça ile girecek olan ikili, Mustafa Sandal Zeynep Bastık Mod indir adlı parçayla giriş yaptılar. Bu şarkınında söz ve müziği Mustafa Sandal’a aittir. İnternette paylaşıldıktan kısa süre içerisinde 20 milyonluk dinlenme bandını geçti ve  indirme sitelerinde büyük ilgi gördü. Mp3 Semti aracılığıyla bu şarkıyı reklamsız, kaliteli ve ücretsiz bir şekilde android telefon, tablet ve bilgisayarlarınıza indirebilirsiniz.

Kaynak: https://mp3semti.com

Güncellenme Tarihi : 14.1.2020 21:58

İLGİLİ HABERLER