Gündem
  • 24.5.2022 10:48

NASA şok etti!.. Fizikle açıklanamayan esrarengiz şeyler oluyor

Evrenin sınırlarını ölçek isteyen NASA, tuhaf bir durumla karşılaştı. Genişlemenin sabit kalmadığını büyük bir hızla arttığını belirleyen bilim adamları, büyük bir şaşkınlık yaşadı.
NASA tarafından yapılan açıklamadı;  Evrenimizde 'tuhaf bir şey' oluyor: Hubble genişleme hızındaki mevcut fizikle açıklanamayan değişiklikleri tespit ettik” denildi.
NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu'ndan alınan yeni verilere göre evren garip bir hızla genişliyor. Dünyanın yer çekim gücü hesaba alındığında bırakın genişlemeyi evrenin küçülmesi gerekiyordu.
Hubble Uzay Teleskobu, tam 30 yıldır evrenin sınırlarını belirlemeye çalışıyor. Bunun için de 30 yıldır evrenin muhtelif noktalarına kırktan fazla işaret konuldu.
Elde edilen 30 yıllık veriler hesaplandığında evrenin büyük bir hızla genişlediği sonucu ortaya çıktı.
Bu durum mevcut bütün fizik kurallarına aykırı bir durum.
Gelinen noktadaki ölçümler; , evrenin mevcut genişleme hızı ile Büyük Patlama'dan hemen sonraki hız arasında büyük bir fark olduğunu göstermiştir.

ABD uzay ajansı, bu önlemlerin ne kadar kesin olursa, 'tuhaf bir şeyin' olduğunu gösterdiğini bildirdi.
NASA yetkilileri; 'Bu tutarsızlığın nedeni bir sır olarak kalıyor. Ancak, mesafe belirteçleri olarak hizmet eden çeşitli kozmik nesneleri kapsayan Hubble verileri, muhtemelen yepyeni fiziği içeren garip bir şeyin olduğu fikrini destekliyor" dedi
Yaklaşık 25 yıl önce gökbilimciler, NASA’nın 'evrenin genişlemesini hızlandıran gizemli bir itici güç' olarak tanımladığı karanlık enerjiyi de keşfettiler.  
Uzay bilimci Riess, "Hubble Uzay Teleskobu evrenin genişliğini belirlemek için bildiğimiz en iyi teknikleri kullanarak inşa edildi. Genişleme hızı hepimiz için şok edici oldu. Evrenin genişlemesi herkesin düşündüğü gibi yerçekimi nedeniyle yavaşlamıyor, hızlanıyor. Bunu kimse beklemiyordu, kimse nasıl açıklayacağını bilmiyordu. Ama buna bir şey sebep oluyordu.
Dark Energy Survey bilim adamı Dr Kathy Romer MailOnline'a verdiği demeçte, "Evren sadece genişlemekle kalmıyor, aynı zamanda zaman geçtikçe daha hızlı genişliyor. Beklediğimiz şey, genişlemenin zaman geçtikçe daha da yavaşlaması çünkü Büyük Patlama'nın üzerinden neredeyse 14 milyar yıl geçti. Ancak bunun tersi oldu. Bu durum bizim fizik kurallarımıza tamamen aykırı. Ne olursa olsun bu sırrı çözmemiz lazım! dedi"

HABERVİTRİNİ ÖZEL

 

Güncellenme Tarihi : 24.5.2022 20:11

İLGİLİ HABERLER