Dünya
  • 2.10.2014 12:15

NATO'dan danışmanlığa

NATO Genel Sekreterliği görevi sona eren Danimarka’nın eski Başbakanı Anders Fough Rasmussen emekli olmayı düşünmediğini, yeni kurduğu 'Rasmussen Global' adlı firma ile Danimarka ve dışındaki ülkelere, firmalara danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.

Berlingske gazetesine konuşan Rasmussen çeşitli firma ve hükümetlere danışmanlık yaparak tecrübelerimi paylaşacağını bildirdi. Rasmusen, şöyle dedi:

"Firma, insanlar ve milletlerin bugüne kadar hiç olmadığı kadar birbirine ihtiyacı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Küreselleşme ticaret, yatırım, güvenlik başta olmak üzere her şeyi etkiliyor. Başbakanlık ve NATO Genel Sekreterliği yapmış biri olarak, firmalara, uluslar arası iş yapan şirketlere, hükümetlere yardımcı olabileceğime inanıyorum."

Rasmussen, NATO Genel Sekreterliği'nin son yıllarında, dostları, ilişki halinde olduğu kişi ve kurumlarla yapabileceği iş olanakları konusunda fikir alışverişlerinde bulunduğunu belirterek, Madeleine Aabright, Tony Blair, Condeleezza Rice ve Henriy Kissenger gibi politikacıları örnek gösterdi.

Eski Başbakan Anders Fough Rasmussen, NATO Genel Sekreteri olarak birçok ülkede bulunduğunu ve danışmanlık hizmeti sunarken, söz konusu ülkelerde yatırım olanakları, rizikolar, halkın yapısı gibi konularda tavsiyelerde bulunabileceğini söyledi. Rasmussen şöyle devam etti:

"Her şeye temelden başlıyorum. Makas değiştirsem bile siyasetteki tecrübelerimi özelle harmanlayıp, paylaşabileceğime inanıyorum. Yeni bir şey denemek her zaman çekici oluyor."

Rasmussen, 1978-2009 yılları arası milletvekilliği, 1998-2009 yılları arası Liberal Parti Genel Başkanlığı 1987-90 yılları arası vergi bakanlığı, 1990-92 yılları arası ekonomi ve vergi bakanlığı, 2001-2009 yılları arası başbakanlık, 30 Eylül 2014’e kadar NATO genel sekreterliği yaptı. Rasmusen, 1 Ekim'den itibaren 'Rasmussen Global Danışmanlık Firması' sahibi oldu.


Ünsal TURAN/KOPENHAG, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:22

İLGİLİ HABERLER