Gündem
  • 5.3.2021 10:39

Oğuzhan Asiltürk Karamollaoğlu'nün yüzüne böyle saydırdı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Erbakan'ın vefat yıldönümünde herkesin dikkatinden kaçan bir noktayı kaleme aldı. Milli Görüşün güçlü ismi Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan'ı eleştiren Temel Karamollaoğlu'na ders gibi bir konuşma yaptı..

OĞUZHAN ASİLTÜRK’TEN DİKKAT ÇEKİCİ ÇIKIŞLAR

Erbakan’ın vefatından sonra Milli Görüş hareketinin manevi liderliğini de Oğuzhan Asiltürk üstlendi. Bir süre öncesine kadar Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak yazılan titri artık, “Milli Görüş lideri” olarak değiştirildi. Oğuzhan Asiltürk, 1970’te Erbakan’la Milli Nizam Partisi’ni kurup bugün hayatta kalan tek isim. Asiltürk, Erbakan hayattayken de iki numaralı isimdi. Milli Görüş hareketinin 50 yılında yer alan Oğuzhan Asiltürk, koalisyon hükümetlerinden, cezaevlerinden, kapanan partilerden, yasaklı yıllardan bakanlık koltuğundan Milli Görüş’ün liderliğine kadar uzanan bir birikimi yansıtıyor.

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Ocak tarihinde evinde ziyaret etmesiyle birlikte Asiltürk’ün siyasi misyonu daha büyük önem kazandı.

Erdoğan’ı aracına kadar uğurlayan Asiltürk, görüşmeye ilişkin olarak, “Forsunu morsunu kullanmadan abi-kardeş gibi görüşmeye gelmesi karşısında ben en ufak bir açıklama yapmam” demiş ama Erdoğan’ın açıklamasını referans göstermişti.

KARAMOLLAOĞLU ÇİZGİSİ

Bu görüşme, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun sert muhalefetinde bir değişikliğe yol açmadı. Hatta cumhur ittifakına mı geçecekleri yönündeki sorular karşısında üslubunu daha da sertleştirdi. “Bakanlık verseler de cumhur ittifakına geçmem” dedi. Eleştirilerinin dozunu arttırdı.

ASİLTÜRK İLE KARAMOLLAOĞLU FARKI

Milli Görüş’ün lideri Oğuzhan Asiltürk ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun üslubundaki ayrışma giderek belirgin hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telgraf çektiği Erbakan’ı anma toplantısının açılışında Temel Karamollaoğlu, “Erbakan hocamız hayatı boyunca bu güzel ülkenin imkân ve kaynaklarının bir avuç mutlu azınlığa aktarılmasına karşı çıktı. Biz de şimdi tıpkı onun gibi milletin imkânlarının bir avuç yandaşa aktarılmasına karşı çıkıyoruz” diye konuştu. O sırada Oğuzhan Asiltürk’ün huzursuz yüz ifadesi dikkati çekti.

Asiltürk, ders niteliğindeki kapanış konuşmasında Temel Karamollaoğlu’na üstü kapalı mesaj verdi. “Dikkat edin. Erbakan hocamız bize ‘Bu hizmeti yapmak için konuşmanıza tenkitle başlamayın. Suçlayıcı bir dil kullanmayın. Peygamberimiz AS insanlara şefkatle merhametle davranmamızı emrettiği için Milli Görüşçüler olarak siz de bu emre uyun’ diye nasihat ederdi” dedi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

En güçlü olduğu dönemlerde dahi Erbakan’ı eleştirebilen tek isim olarak gösterilen Oğuzhan Asiltürk, inandığı bir konuda taviz vermeyen bir isim olarak biliniyor. O nedenle Asiltürk’ün Saadet Partisi’ne yakın olan TV5’te AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na Milli Görüş kökenli Osman Nuri Kabaktepe’nin getirilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, “Çok olumlu görüyorum. Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı’na huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye yanıt vermesi önemli.

ASİLTÜRK’TEN 1994 RUHUNA GÜÇLÜ DESTEK

 Asiltürk’e, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na Osman Nuri Kabaktepe’nin getirilmesiyle ilgili soru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” sözüne atıf yapılarak soruluyor. Asiltürk, Erdoğan’ın tanımına güçlü bir şekilde destek veriyor.

“Bizim şimdi tutup da hepimizin şikâyet ettiği bu çatışmayı ortadan kaldıracak insanlara geçmişte şöyle, geçmişte böyle dememiz, akıl ve mantıkla bağdaşmaz. Biz dünü yaşamıyoruz. Bugünü yaşıyoruz. Dün geçtiği gibi bundan bir sene önceki durum da geçti, o bitti. Bugünü yaşayacağız. Bugün hepimiz birbirimize iyi davranacağız” diyor.

Erbakan’ı anma toplantısında Asiltürk’le Karamollaoğlu arasındaki soğukluk konukların da dikkatini çekmiş. O nedenle Oğuzhan Asiltürk’ü dikkatle izlemekte yarar var.

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2021 10:51

İLGİLİ HABERLER