Asayiş
  • 23.1.2013 15:27

Öldürülen infaz memurları böyle uğurlandı

ANKARA'da Sincan F Tipi Cezaevi'ne personel taşıyan serviste cezaevi infaz görevlisi arkadaşı, 33 yaşındaki Emre Ençok tarafından öldürülen infaz koruma memuru Çelebi Algül, yakınları ve mesai arkadaşlarının katılımı ile Kırıkkale'de göz yaşı dökülerek toprağa verildi.

Yaklaşık 3 ay önce Sincan Cezaevinde göreve başlayan 24 yaşında ve bekar olan Çelebi Algül, dün saat 07.50'de Etimesgut Ahi Mesud Bulvarı'nda binen infaz koruma memuru Emre Ençok tarafından "Beni yaktınız, hayatımı mahvettiniz" diyerek silahlı saldırı sonucu 2 cezaevi infaz görevlisi arkadaşı ile birlikte öldü. Çelebi Algül'ün Kırıkkale Gürler Camii'nde öğle saatlerinde kılınan cenaze namazına Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Cezaevleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, ailesi, yakınları, Sincan Cezaevi'nde görevli infaz koruma memurları ile çok sayıda kişi katıldı.

İnfaz koruma memuru Çelebi Algül'ün tabutuna Türk bayrağı sarıldı. Algül'ün cenazesini omuzlarında taşıyan mesai arkadaşları, cinayeti işleyenle en küçük husumeti bulunmadığını, o sırada çıkan küçük bir tartışmanın büyümesi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Celebi Algül'ün amcası, Avukat Fatih Rüştü Algül da, olayın son derece üzücü olduğunu belirtirken, "Savcının açıklamasında 'cinnet geçirdi, Üç kişi vurdu, bir kişiyi yaraladı" deniyor. Aynı sırada oturan ve hedef gözetilerek üç kişinin aynı anda öldürülmesi var. Bu arada olayın soruşturmada olması ile ilgili gizlilik kararı var. Aynı servis otobüsünün içinde bulunanların ifadelerinin tamamlanması ile durum ortaya çıkacaktır" dedi.

ÖLDÜRÜLEN İNFAZ KORUMA MEMURU, 4 AY SONRA BABA OLACAKTI

ANKARA'da cinnet geçiren meslektaşı tarafından öldürülen infaz koruma memuru 28 yaşındaki Mustafa Halıcı'nı cenazesi, Çorum'un İskilip İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Halıcı'nın yaklaşık 4 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Ankara'da geçen salı günü sabah saatlerinde, işe gitmek için servis aracına binen Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli ceza infaz memuru Mustafa Halıcı ve 2 arkadaşı, cinnet geçiren meslektaşı Emre Ençok tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Halıcı için bugün memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde tören düzenlendi. 3 yıllık evli olan Halıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu törenin yapıldığı Ulu Camii'ne getirildi. Burada yapılın törene Çorum Valisi Sabri Başköy, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmız, İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Şükrü Öztürk, mesai arkadaşları, ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Tören sırasında emekli memur olan baba 59 yaşındaki Osman Halıcı güçlükle ayakta durdu. Halıcı'nın 5 aylık hamile olan eşi 27 yaşındaki Ezgi Halıcı ise camide yapılan törene katılmadı. Ulu Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Halıcı'nın cenazesi, aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ALİ DURAN DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara'da cinnet getiren bir gardiyanın servis aracına silahla ateş açması sonucu hayatını kaybeden 3 gardiyandan Ali Duran, Karşıyaka Mezarlığı'nda meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Etimestgut'ta dün meydana gelen olayda, Emre E. isimli gardiyan, servis aracının içinde mesai arkadaşlarının üzerine kurşun yağdırmış, olayda Ali Duran, Çelebi Algül ve Mustafa Halıcı hayatını kaybederken, Ali Duran'ın eşi Seda Duran da ağır yaralanmıştı. Hayatını kaybeden gardiyanlardan Ali Duran bugün Ankara'da toprağa verildi. Karşıyaka Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, Duran'ın babası Mahmut Duran, annesi Ayşe Duran, kardeşleri Aydın, Vahit ve Ayhan Duran ile mesai arkadaşları katıldı. Adalet Bakanlığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da cenazeye çelenk gönderdi. Cenaze namazının ardından Duran'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Olayda ağır yaralanan Seda Duran'ın sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

DHA-İHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER